Cornel Penescu, Liviu Făcăleaţă şi Gheorghe Constantin rămân în arest

Cornel Penescu, Liviu Făcăleaţă şi Gheorghe Constantin, judecaţi în dosarul corupţiei din fotbal, rămân în arest, după ce, duminică, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au admis recursul procurorilor DNA la decizia de miercuri a Tribunalului Prahova.

36 afișări
Imaginea articolului Cornel Penescu, Liviu Făcăleaţă şi Gheorghe Constantin rămân în arest

Cornel Penescu, Liviu Făcăleaţă şi Gheorghe Constantin rămân în arest

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au admis, duminică, recursul formulat de procurorii DNA la decizia Tribunalului Prahova de înlocuire a măsurii arestării preventive a lui Cornel Penescu, Liviu Făcăleaţă şi Gheorghe Constantin cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Ploieşti, judecătorul Simona Buzoianu,decizia magistraţilor ploieşteni este definitivă, iar cei trei inculpaţi vor rămâne încarceraţi la Penitenciarul Mărgineni, din judeţul Dâmboviţa.

Magistraţii Tribunalului Prahova au decis, miercuri, înlocuirea măsurii arestării preventive în cazul finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, a lui Liviu Făcăleaţă şi a lui Gheorghe Constantin, cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Prahova, Ionela Alina Anton, finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin şi fostul director general al firmei Pic, Liviu Făcăleaţă, aveau obligaţia să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori erau chemaţi, să se prezinte la poliţie, conform programului de supraveghere stabilit, să nu schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme, să nu ia legătura cu ceilalţi inculpaţi şi cu martorii din dosarul pe rol.

În cazul lui Gheorghe Constantin, instanţa Tribunalului Prahova instituise şi obligaţia de a nu desfăşura nicio activitate în cadrul Comisiei Centrale de Arbitraj din România.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, se află în arest din 16 aprilie, în dosarul "Mită în fotbal", fiind acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă şi iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat. El a fost trimis în judecată în stare de arest, alături de fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi fostul director general al firmei Pic, Liviu Făcăleaţă.

Totodată, Cornel Penescu a fost trimis în judecată de DNA în alte trei dosare.

Astfel, în 11 septembrie, Penescu a fost trimis în judecată sub acuzaţia că ar fi instigat la mituirea unor inspectori financiari din Argeş pentru a se face un control superficial la firmele la care este acţionar. În acest dosar a fost arestaţi şi directorul Gărzii Financiare Argeş, Aurel Stoian, şi Gheorghiţă Pieca, administratorul firmelor controlate de Penescu.

Procurorii Serviciului Teritorial DNA Piteşti au dispus, în 29 septembrie, trimiterea în judecată a lui Cornel Penescu, pentru dare de mită, şi a fostului inspector ITM Argeş Florian Anghelina, pentru luare de mită. Cornel Penescu este acuzat că i-a dat lui Florian Anghelina suma de 1.000 de lei, pentru ca acesta să efectueze un control superficial la sediul societăţii Pic, în urma căruia să nu constate încălcările legislaţiei muncii şi să nu aplice sancţiuni contravenţionale.

În 15 octombrie, Finanţatorul FC Argeş Cornel Penescu, a fost deferit justiţiei, în stare de arest preventiv, într-un al patrulea dosar de corupţie, în care mai sunt arestate două persoane - Aurel Stoian, director coordonator al Gărzii Financiare - Secţia Argeş şi Gheorghiţă Pieca, administrator al SC PIC SA Piteşti, SC Muntenia Aliment SRL Piteşti şi SC PIC Distrib SRL (fostă SC Oniţa SRL) - pentru o evaziune fiscală de un milion de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici