Cornel Penescu rămâne în arest

Curtea de Apel Piteşti a admis, miercuri, recursul procurorilor DNA Piteşti la hotărârea Tribunalului Argeş care decisese eliberarea provizorie sub control judiciar a finanţatorului echipei FC Argeş, Cornel Penescu, astfel încât acesta va rămâne în arest.

9 afișări
Imaginea articolului Cornel Penescu rămâne în arest

Cornel Penescu rămâne în arest (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Şedinţa de judecată a avut loc în prezenţa lui Penescu şi a avocaţilor săi, iar procurorul DNA Piteşti a cerut preşedintelui completului de judecată menţinerea în arest a finanţatorului FC Argeş, invocând faptul că cercetările sunt în general îngreunate de către conducerea firmei PIC, care refuză să pună la dispoziţie anchetatorilor anumite acte şi documente.

El a mai spus că în libertate Cornel Penescu ar zădărnici aflarea adevărului şi ar avea influenţă asupra unor persoane faţă de care nu s-a început încă urmărirea penală.

Avocatul lui Cornel Penescu, Ion Neagum a reiterat magistraţilor rugămintea ca inculpatul să fie cercetat în stare de libertate, apărătorul invocând faptul că este necesară prezenţa patronului Cornel Penescu la firmă în condiţiile în care "există în acest moment 55 de acţiuni depuse în instanţă şi 14 somaţii de plată înainte de termen din partea partenerilor de afaceri care privesc cu neîncredere evoluţia societăţii atâta timp cât patronul societăţii este în arest".

"De asemenea, situaţia negativă pe care arestarea lui Cornel Penescu a adus-o în activitatea economico-financiară a firmei are drept consecinţă depunerea unei notificări din partea firmei prin care este anunţată o concediere colectivă a 200 de angajaţi de la societatea PIC, iar săptămâna viitoare ar mai putea fi concediaţi alţi 400 de oameni", a declarat Ion Neagu, avocatul lui Cornel Penescu.

Luni, magistraţii Tribunalului Argeş admiseseră o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar a finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, formulată de către avocaţii acestuia, însă procurorii au făcut recurs.

În dosarul corupţiei din arbitraj, în 14 aprilie au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, precum şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.

Tribunalul Argeş a decis să nu le mai prelungească mandatele de arestare, dar procurorii DNA au făcut recurs, iar Curtea de Apel Piteşti a admis recursul, astfel că aceştia au rămas în arest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici