Cornel Penescu şi Gheorghe Constantin, arestaţi pentru 29 de zile - VIDEO

Instanţa Tribunalului Argeş a hotărât, marţi, arestarea preventivă pentru 29 de zile, a finanţatorului clubului de fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, a preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a lui Liviu Făcăleaţă, director general al PIC, şi a lui Cristian Libertatu, fost director al OJPC Argeş.

266 afișări
Imaginea articolului Cornel Penescu şi Gheorghe Constantin, arestaţi pentru 29 de zile - VIDEO

Cornel Penescu, arestat pentru 29 de zile (Imagine: Mediafax Foto)

Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu au fost aduşi, marţi, în jurul orei 6.00, la Tribunalul Argeş, cu propunerea de arestare preventivă.

Finanţatorul clubului de fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, fusese reţinut de către procurori, luni la prânz, pentru dare de mită, iar ceilalţi trei luni noapte.

Conform avocatului lui Radu Nistor, unul dintre apărătorii lui Cornel Penescu, motivaţia deciziei ordonanţei de reţinere este "pericolul social" pe care îl reprezintă clientul său, potrivit avocatului aceeaşi motivaţie fiind valabilă şi în cazul celorlalţi trei acuzaţi.

Imediat după aflarea deciziei instanţei Tribunalului Argeş de arestare preventivă a celor patru persoane avocaţii acestora au făcut recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Piteşti.

Cei patru au fost luaţi de la Tribunalul Argeş şi duşi în arestul IPJ Argeş.

Cornel Penescu şi directorul general al hypermarketului PIC, patronat de Penescu, Liviu Făcăleaţă, sunt acuzaţi de dare de mită, iar preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi Cristian Libertatu, fost director la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş, actual inspector în această instituţie, pentru luare de mită.

Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu au fost audiaţi timp de câteva ore de procurorii anticorupţie, la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al DNA. Luni, în jurul orei 23.50, aceştia au ieşit din sediul DNA cu cătuşe la mâini, fiind urcaţi într-o dubă a Poliţiei şi duşi în arestul Poliţiei Judeţene Argeş. Făcăleaţă a fost reţinut pentru 24 de ore, de către procurorii anticorupţie, sub acuzaţia de dare de mită, iar Libertatu este reţinut sub acuzaţia de luare de mită.

Totodată, a fost audiat de către procurorii anticorupţie, timp de aproximativ şase ore, şi preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin, care a fost reţinut şi el pentru 24 de ore, fiind scos din sediul DNA cu cătuşe la mâini şi dus în arestul Poliţiei Argeş. Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor este acuzat de luare de mită.

Procurorii DNA au făcut verificări, luni dimineaţă, la sediul Clubului FC Argeş, din strada Armand Călinescu nr. 15 şi la sediul firmei Pic, al cărei patron este Cornel Penescu, situat lângă Autostrada Bucureşti - Piteşti, la ieşirea din municipiu.

Tot luni, anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins la sediul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) şi au ridicat documente din biroul lui Gheorghe Constantin, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici