Coronavirusul şterge 10 miliarde de euro din valoarea fotbaliştilor. Transferuri la preţ redus în vara asta. Cu cât au scăzut cotele vedetelor

  • Fotbalul internaţional a fost aspru lovit de coronavirus.
  • Cotele jucătorilor au scăzut masiv în perioada de carantină, iar transferurile din această vară se fac la preţ redus.
  • Cota lui Mbappe, cel mai valoros jucător din lume, a scăzut cu 20 de milioane de euro şi va continua să scadă.
269 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul şterge 10 miliarde de euro din valoarea fotbaliştilor. Transferuri la preţ redus în vara asta. Cu cât au scăzut cotele vedetelor

Coronavirusul şterge 10 miliarde de euro din valoarea fotbaliştilor. Transferuri la preţ redus în vara asta. Cu cât au scăzut cotele vedetelor

Fotbalul îşi ia adio de la inflaţia din ultimii ani, când s-au plătit peste 200 de milioane de euro pentru un singur jucător. E cazul lui Neymar, cumpărat de PSG de la Barcelona cu 222 de milioane de euro. Între timp, cota brazilianului a scăzut la 128 de milioane şi va continua să scadă. Francezul Mbappe, cotat la 200 de milioane de euro înainte de epidemie, este cotat acum la 180 de milioane.

KPMG a făcut o analiză şi a ajuns la concluzia că fotbalul va fi mai sărac cu 10 miliarde de euro la finalul epidemiei deoarece cluburile nu mai sunt dispuse să plătească la fel de mult pentru transferuri. Ed Woodward, şeful lui Manchester United, a fost primul care a anunţat că orice speculaţie de transfer scump nu îşi mai are rostul în acest moment. "Speculaţiile legate de transferuri individuale de sute de milioane de euro în această vară îgnoră realităţile cu care se confruntă acest sport", e anunţul făcut de conducătorul unuia dintre cele mai bogate cluburi din lume.

Cotele lui Jados Sancho şi Harry Kane, doua din ţintele lui Manchester United în această vară, au scăzut cu 16%, susţine KPMG, la 127 de milioane de euro pentru Sancho, respectiv 116 milioane pentru vârful lui Tottenham.


Ligile din Anglia, Germania, Spania, Italia şi Franţa au cheltuit pe transferuri 5,5 miliarde de euro în vara lui 2019, cu 900 de milioane mai mult decât în 2018. Vara asta vor fi mult mai puţine fonduri, dar şi mai puţine transferuri, spune KPMG:

Dacă sezoanele din principalele campionate se vor relua cu porţile închise, valoarea jucătorilor din Europa scade cu 6,6 miliarde de euro. Dacă ligile se anulează, atunci 10 miliarde de euro vor fi şterse cu buretele din fotbalul european.. Campionatele din Olanda, Franţa şi Scoţia s-au anulat deja, dar restul de ligi urmăresc să reia, măcar cu porţile închise.

Cotele tuturor jucătorilor de top de pe transfermarkt.de sunt pe roşu, în scădere.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici