Corpodean, Savaniu, Bogaciu şi Lică, informaţi că li s-a pus sechestru asigurator

Procurorii DNA Piteşti, care i-au audiat, miercuri, pe arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu şi Aurelian Bogaciu, precum şi pe vicepreşedintele autosuspendat al CCA Marcel Lică, i-au informat pe aceştia că le-a fost pus sechestru asigurator pentru recuperarea banilor pe care i-ar fi primit mită.

55 afișări
Imaginea articolului Corpodean, Savaniu, Bogaciu şi Lică, informaţi că li s-a pus sechestru asigurator

Corpodean, Savaniu, Bogaciu şi Lică, informaţi că li s-a pus sechestru asigurator

Sechestrul asigurator a fost pus pentru recuperarea banilor pe care cei patru sunt acuzaţi că i-ar fi primit drept mită de la finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, şi de la directorul societăţii PIC, Liviu Făcăleaţă, sumele respective fiind cuprinse între 2.000 şi 15.000 de dolari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Marcel Lică a părăsit, miercuri după-amiază, sediul DNA după o jumătate de oră, declarând jurnaliştilor că procurorii i-au pus în vedere să depună în următoarele zile suma de 2.000 de dolari la Trezorerie, bani pe care anchetatorii susţin cu probe că fostul vicepreşedinte al CCA i-ar fi primit de la reprezentanţii FC Arges.

"Nu mi s-a pus sechestru pe niciun bun, trebuie să depun 2.000 de dolari în câteva zile la Trezorerie. Eu o să mă conformez chiar dacă în continuare susţin că sunt nevinovat şi nu am luat aceşti bani. Sunt un om fără grijă acum, sunt un om liber, îmi văd de familia mea şi de afacerile mele. Pretind în continuare că prezumţia de nevinovăţie trebuie să funcţioneze şi vă spun că am descoperit cu acest prilej (al arestării - n.r.) că am avut şi prieteni adevăraţi, dar şi mulţi prieteni buni. Pot să vă spun că în Constanţa sunt oameni care mă opresc pe stradă şi mă încurajează, sunt mâhnit de anumite aspecte şi persoane, dar nu vreau să spun mai multe acum", a declarat Marcel Lică.

Ultimul care a părăsit sediul DNA Piteşti a fost arbitrul Aurelian Bogaciu însoţit de avocatul său Florin Doran, care a confirmat jurnaliştilor că asupra autoturismului clientului său, un Wolksvagen Polo, s-a dispus sechestrul asigurator pentru recuperea sumei pe care procurorii susţin că arbitrul ar fi luat-o drept mită de la FC Argeş.

"S-a încheiat un proces-verbal de sechestru asigurator asupra autoturismului aflat în parcare. Pot să vă confirm că procedura este legală, iar sechestrul este valabil până la pronunţarea în instanţă de către judecători a vinovăţiei sau nevinovăţiei clientului meu sau până când procurorii vor reveni asupra acestei decizii. Deci nu poate să vândă autoturismul pe perioada sechestrului, dar poate să îl folosească, iar maşina este singurul lui bun asigurator pe care s-a pus sechestru", a declarat Florin Doran, avocatul lui Bogaciu.

Aurelian Bogaciu a declarat jurnaliştilor, la plecare, că o să respecte măsura decisă de către procurorii DNA deoarece nu doreşte să impieteze asupra bunului mers al anchetei.

"O să respect tot ce mi-au zis, nu mai vreau alte probleme, pot să vă spun că maşina este cumpărată de mine din banii pe care i-am strâns, iar în afară de maşină chiar că nu aveau altceva pe ce să pună sechestru", a declarat Aurelian Bogaciu.

Atenţionat la plecare de jurnalişti că este posibil să lovească maşina în momentul în care o manevra pentru a se pune în mişcare, Bogaciu a răspuns: "Da, o să am grijă, e acum proprietatea statului, dar mai important sunt eu decât maşina".

Arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost arestaţi preventiv, în 23 aprilie, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de luare de mită.

În 9 mai, arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu au puşi în libertate sub control judiciar, în baza unei decizii a Curţii de Apel Piteşti. Decizia, care este definitivă, cuprinde câteva măsuri restrictive, şi anume ca inculpaţii să nu se deplaseze la competiţiile sportive, să nu se apropie de co-inculpaţi şi de familiile acestora, de martori şi de experţi şi să nu execute profesia sau meseria avută la data arestării.

În 12 mai, a fost eliberat sub control judiciar şi vicepreşedintele autosuspendat al CCA, Marcel Lică, în baza unei decizii a Curţii de Apel Piteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici