Cristian Buşoi a cerut în plenul Parlamentului European readucerea grupării FC Timişoara în Liga I

Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi a cerut, luni seara, în plenul Parlamentului European, readucerea echipei FC Timişoara în elita fotbalului naţional şi european, se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

95 afișări
Imaginea articolului Cristian Buşoi a cerut în plenul Parlamentului European readucerea grupării FC Timişoara în Liga I

Cristian Buşoi a cerut în plenul Parlamentului European readucerea grupării FC Timişoara în Liga I (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Recent, echipa Poli Timişoara, care a terminat campionatul pe locul 2 în România şi care urma să joace în Liga Campionilor, a fost retrogradată în Liga a III-a printr-o decizie la masa verde. Această decizie profund nedreaptă va afecta sutele de mii de fani ai echipei timişorene. Fac un apel şi de la aceasta tribună către autorităţile din fotbalul din România să corecteze această decizie şi să permită echipei Poli Timişoara să rămână în prim planul fotbalului romanesc şi european", a spus europarlamentarul.

Cristian Buşoi a afirmat, în cadrul aceluiaşi discurs, că alegerea unui personaj controversat precum Joseph Blatter în fruntea fotbalului mondial nu poate decât să adâncească neîncrederea în FIFA. "Cred că această realegere e regretabilă în condiţiile în care asupra FIFA planau acuzaţii serioase de corupţie, mai ales în ceea ce priveşte desfăşurarea Cupei Mondiale 2022 în Qatar. Cred că guvernele statelor membre ar trebui să ceară o reformă a FIFA şi o reglementare a activităţilor acesteia, care ar putea aduce un plus de transparenţă şi ar permite evitarea unor astfel de evenimente nefericite, restabilind încrederea în acest for", a adăugat Buşoi.

Vicecampioana FC Timişoara nu a primit licenţa pentru a evolua în sezonul 2011/2012 al primului eşalon fotbalistic, în aceeaşi situaţie fiind şi gruparea Gloria Bistriţa (locul 14 în Liga I), dar şi FC Bihor, care a obţinut pe teren promovarea din Liga a II-a. Cele trei formaţii nu au primit licenţa după ce directorul de licenţiere al FRF, Viorel Duru a făcut apel la decizia Comisiei pentru Acordarea Licenţei Cluburilor.

Cu toate acestea, LPF poate propune Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal modificarea ROAF astfel încât echipele care nu au primit licenţa să evolueze în sezonul viitor în Liga I, o decizie în acest sens urmând a fi luată în şedinţa executivului FRF din 20 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici