Cristian Săpunaru, cel mai amendat jucător din campionatul Portugaliei

Fundaşul Cristian Săpunaru, care evoluează la Rapid sub formă de împrumut de la FC Porto, ocupă locul întâi în clasamentul celor mai amendaţi jucători din campionatul Portugaliei, în sezonul 2009/2010, informează diariodigital.pt.

30 afișări
Imaginea articolului Cristian Săpunaru, cel mai amendat jucător din campionatul Portugaliei

Cristian Săpunaru, cel mai amendat jucător din campionatul Portugaliei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Săpunaru a fost amendat, în acest sezon, cu 4.750 de euro de Comisia de Disciplină a Federaţiei Portugheze de Fotbal, ca urmare a unor incidente ce au avut loc la un meci din 20 decembrie, cu Benfica Lisabona. Jucătorul român a mai fost amendat anterior cu 50 de euro pentru un cartonaş galben primit în etapa a XI-a.

Poziţia a doua a clasamentului celor mai amendaţi fotbalişti din campionatul Portugaliei este ocupată de Hulk, tot de la FC Porto, cu 3.850 de euro, reprezentând trei amenzi.

Jucătorul Pecanha (Maritimo Funchal) se află pe locul trei, cu amenzi în valoare totală de 3.075 de euro.

Cristian Săpunaru a fost împrumutat de FC Porto grupării Rapid în luna februarie.

La 12 ianuarie, Liga Profesionistă de Fotbal din Portugalia a iniţiat proceduri disciplinare împotriva lui Cristian Săpunaru şi Hulk, împotriva cluburilor Benfica Lisabona şi FC Porto şi împotriva arbitrului Lucilio Baptista, după incidente ce au avut loc în tunelul de la vestiare, pe stadionul Da Luz, la un meci disputat la 20 decembrie. FC Porto a pierdut partida cu Benfica, scor 0-1, iar la finalul meciului, Hulk şi Săpunaru au fost implicaţi într-un incident la tunelul de acces la vestiare.

În 22 decembrie 2009, Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste Portugheze i-a suspendat provizoriu pe Săpunaru şi Hulk, iar, la 19 februarie, Comitetul Disciplinar al LPFP a decis să-l suspende pe Hulk pentru patru luni şi să-l amendeze cu 2.250 de euro şi pe Săpunaru pentru şase luni şi să-l amendeze cu 4.750 de euro.

Membrii Consiliului de Justiţie al Federaţiei Portugheze de Fotbal au decis, la 24 martie, reducerea suspendării lui Cristian Săpunaru, la patru etape, în urma recursului înaintat de gruparea portugheză la decizia Comisiei de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici