Cristiano Ronaldo joacă astăzi meciul cu numărul 1000 din carieră. Câte goluri a înscris portughezul până acum

  • Cristiano Ronaldo atinge borna de 1000 meciuri jucate în cariera de senior sâmbătă
  • Portughezul a înscris 724 de goluri în cele 835 de meciuri pentru club şi 164 pentru echipa naţională
  • Meciul de azi are loc la ora 19.00, între Spal şi Juventus, din etapa cu numărul 25 a Serie A
1332 afișări
Imaginea articolului Cristiano Ronaldo joacă astăzi meciul cu numărul 1000 din carieră. Câte goluri a înscris portughezul până acum

Sursa foto: Profimedia

Cariera la seniori a lui Ronaldo a început în ţara natală, la Sporting Lisabona, unde a jucat în 33 de meciuri din sezonul 2002/2003. A urmat transferul la Manchester United, când avea doar 18 ani. Aici, portughezul a petrecut şase ani, perioadă în care a acumulat 292 de jocuri şi 118 goluri.

În 2009, Cristiano a făcut pasul la Real Madrid, unde a avut parte de cele mai mari realizări din carieră. A jucat în 438 de partide, a înscris 450 de goluri şi a câştigat numeroase trofee, precum patru Ligi ale Campionilor, trei Supercupe ale Europei, trei Campionate Mondiale ale Cluburilor sau două titluri în Spania.

Din 2018, atacantul joacă la Juventus. A strâns 52 de goluri în 72 de apariţii, iar în actuala stagiune este al doilea cel mai bun marcator din Italia, cu 20 de reuşite

La naţionala Portugaliei, Ronaldo are 164 de meciuri şi 99 de goluri. Cu lusitanii, a câştigat Campionatul European din 2016 şi Liga Naţiunilor de anul trecut.

Dintre cele 724 de goluri din cariera lui Ronaldo, 450 au venit pentru Real Madrid, 118 pentru Manchester United, 99 pentru Portugalia, 52 pentru Juventus şi cinci pentru Sporting. Adversara favorită a lui Cristiano este Sevilla, împotriva căreia a punctat în 27 de ocazii.

Ajuns la 35 de ani, Ronaldo se poate bucura şi de o mulţime de premii individuale. Portughezul a câştigat cinci Baloane de Aur şi e devansat la acest capitol doar de argentinianul Lionel Messi, care a triumfat de şase ori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici