Cristiano Ronaldo, jucătorul cel mai profitabil din istoria clubului Real Madrid

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, care a fost achiziţionat de Real Madrid cu suma record 94 milioane de euro, este jucătorul cel mai profitabil din istoria clubului madrilen, generând până la 80 de milioane euro pe an venituri din publicitate, anunţă cotidianul AS.

157 afișări
Imaginea articolului Cristiano Ronaldo, jucătorul cel mai profitabil din istoria clubului Real Madrid

Cristiano Ronaldo, jucătorul cel mai profitabil din istoria clubului Real Madrid (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ronaldo, în vârstă de 24 de ani, l-a detronat pe mijlocaşul englez David Beckham ca vedetă publicitară la nivelul fotbalului mondial şi ar putea câştiga până la 200 de milioane de euro din contracte de publicitate în următorii ani, a specificat AS.

Veniturile din publicitate generate de Ronaldo sunt împărţite cu Real Madrid şi, în unele cazuri, cu compania portugheză Gestifute, cea care se ocupă de imaginea fotbalistului.

Potrivit AS, atacantul lusitan, ale cărui vânzări de tricouri generează, de asemenea, venituri importante, este sub contract cu companii precum Nike (echipamente sportive) sau banca portugheză Espirito Santo, dar şi cu designerul italian Armani în locul lui Beckham.

Doar un alt Ronaldo, atacantul brazilian cu acelaşi nume, a generat la Real venituri din publicitate şi din vânzări de tricouri ce se apropie de cele ale jucătorului portughez, a adăugat ziarul spaniol.

Cristiano Ronaldo, câştigătorul Balonului de Aur în 2008, transferat în această vară de la Manchester United, a parafat un contract pe şase de ani cu gruparea Real Madrid, având un salariu anual de peste 10 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici