Cristiano Ronaldo se alătură unui club select din Premier League după golul înscris împotriva lui Arsenal

Cristiano Ronaldo a devenit al 33-lea jucător din Premier League care a ajuns la 100 de goluri, după ce a marcat sâmbătă pentru Manchester United împotriva lui Arsenal, pe Emirate Stadium. Atacantul lui Manchester United a reuşit al 16-lea său gol stagional în campionat.

2104 afișări
Imaginea articolului Cristiano Ronaldo se alătură unui club select din Premier League după golul înscris împotriva lui Arsenal

Jucătorul de 37 de ani a ajuns la 99 de reuşite în prima ligă engleză după hat-trick-ul reuşit împotriva lui Norwich City, pe Old Trafford, la sfârşitul săptămânii trecute. El a lipsit apoi de la meciul cu Liverpool, după ce şi-a pierdut băieţelul, decedat la naştere.

Portughezul a revenit în echipa lui United pentru deplasarea de sâmbătă la Arsenal, pentru un meci pe care diavolii roşii trebuiau să-l câştige pentru a-şi menţine în viaţă slabele speranţe de a rămâne în top patru. Cu toate acestea, United a avut cel mai prost început posibil, fiind condusă cu două goluri înainte de prima jumătatea de oră de joc, fiind în cele din urmă învinsă cu 3-1.

Ronaldo a redus din handicap înainte de pauză, readucând pe United în joc şi, în acelaşi timp, marcând cel de al 100-lea său gol în Premier League.

Deşi, din punct de vedere colectiv, a fost un sezon dificil pentru Manchester United, Ronaldo nu şi-a pierdut simţul golului şi este, de departe, cel mai bun marcator al clubului, după cea de a doua aventură la Teatrul Viselor.

În total, el are acum 16 goluri marcate în campionat, care se adaugă celor şase reuşite, în doar şapte meciuri din Liga Campionilor.

Iar ultima sa reuşită îl face să se alăture unui club ilustru de marcatori din Premier League, care îi include pe Alan Shearer, Wayne Rooney şi Harry Kane. Ronaldo devine al 11-lea jucător care a evoluat pentru United care atinge acest reper şi primul după ce atacantul lui Liverpool, Sadio Mane, a reuşit aceaşi performanţă la începutul acestui sezon.

Cele 100 de goluri, în 223 de apariţii în Premier League echivalează cu o medie de 0,45 goluri pe meci, puţin mai bună decât media vechiul său coechipier Rooney, care a marcat 0,42 goluri pe meci, dar mai mică decât cea a lui Thierry Henry şi Sergio Aguero, care au obţinut medii de 0,68 şi, respectiv, 0,67.

Ronaldo, care este, de asemenea, cel mai bun marcator din istoria fotbalului masculin la nivel de echipe naţionale, cu 133 de goluri pentru Portugalia, a reuşit cel de-al 60-lea hat-trick din carieră în timpul victoriei împotriva Canarilor.

Ronaldo a dedicat golul marcat fiului său decedat, printr-un gest simbolic făcut către cer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici