Cristina Neagu a câştigat Liga Campionilor la handbal feminin, cu Buducnost Podgorica

Handbalista Cristina Neagu a câştigat, duminică, la Budapesta, Liga Campionilor cu echipa sa de club, Buducnost Podgorica, care a învins în finală formaţia norvegiană Larvik HK, internaţionala tricoloră fiind golgeterul competiţiei, cu 102 goluri, la egalitate cu Andrea Penezici (Vardar).

569 afișări
Imaginea articolului Cristina Neagu a câştigat Liga Campionilor la handbal feminin, cu Buducnost Podgorica

Cristina Neagu a câştigat Liga Campionilor la handbal feminin, cu Buducnost Podgorica (Imagine: Dan Tautan/Mediafax Foto)

Buducnost Podgorica s-a impus în finala de duminică, cu scorul de 26-22 (14-8), cucerind trofeul, la fel ca în 2012.

Cristina Neagu a marcat 3 goluri în finala de duminică şi încheie sezonul Ligii Campionilor pe prima poziţie, cu un total de 102 goluri marcate, la egalitate cu Andrea Penezici, de la WHC Vardar.

Handbalista tricoloră a fost aleasă şi în All Star Team a Ligii Campionilor drept cel mai bun inter stânga.

La primirea trofeului de golgeter, împreună cu Andrea Penezici (WHC Vardar), Cristina Neagu a venit înfăşurată cu steagul României. Organizatorii au oferit un singur trofeu, pe care cele două handbaliste l-au ţinut în mâini împreună, iar după fotografiile oficiale, Neagu a plecat cu trofeul, după un scurt dialog cu Penezici pigmentat cu zâmbete, handbalista de la Vardar urmând, cel mai probabil, să primească şi ea unul similar.

La premierea oficială a câştigătoarei Ligii Campionilor, Buducnost Podgorica, Cristina Neagu a urcat, de asemenea, pe podium, înfăşurată în steagul României.

Tot duminică, în finala mică, WHC Vardar (Macedonia) a învins formaţia rusă Dinamo Sinara, cu scorul de 28-26 (16-15). Dinamo a eliminat, în sferturi, campioana României, HCM Baia Mare.

În 2014, Liga Campionilor a fost câştigată de formaţia ungară Gyor ETO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici