Cristina Neagu şi Laurenţiu Toma, handbaliştii anului 2009

Jucătoarea Cristina Neagu, de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, şi sportivul Laurenţiu Toma, de la HCM Constanţa, au fost desemnaţi, vineri, handbaliştii anului 2009 în România.

240 afișări
Imaginea articolului Cristina Neagu şi Laurenţiu Toma, handbaliştii anului 2009

Cristina Neagu (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

La doar 21 de ani, Cristina Neagu a primit în premieră titlul de handbalista anului 2009.

Jucătoarea a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că este onorată de acest premiu, care îi dă încredere pentru viitor.

"Sunt foarte bucuroasă pentru titlul primit, este primul de acest fel şi îmi dă mare încredere pentru viitor. Înseamnă mult pentru mine, dar în acelaşi timp mă face şi să regret că nu am putut obţine mai mult cu echipa naţională. Asta a fost, nu s-a putut mai mult, dar eu mă voi ambiţiona pe viitor şi voi lupta la fel de mult, pentru club, dar şi pentru echipa naţională. Au trecut deja trei săptămâni de când m-am accidentat la Mondiale şi aştept să încep uşor antrenamentele, deja nu mai am răbdare".

La rândul său, antrenorul campioanei Oltchim, dar şi al naţionalei feminine, Radu Voina, a declarat pentru MEDIAFAX: "E un titlu frumos pentru Cristina, dar regret că nu a fost îmbogăţit şi cu o performanţă recentă la CM din China. Sper să rămână aceeaşi fată serioasă şi muncitoare, sunt convins că poate câştiga mai multe titluri individuale de acest fel de-a lungul carierei. Important ar fi pentru ea ca toate să fie dublate de performanţe şi la nivel de club şi echipa naţională".

Cristina Neagu s-a transferat în luna februarie a anului trecut la campioana Oltchim, de la Rulmentul Braşov, în timp ce Laurenţiu Toma este unul din jucătorii de bază ai campioanei HCM Constanţa, cu care a câştigat patru titluri naţionale şi a cunoscut consacrarea în cupele europene.

Ambii handbalişti sunt titulari în echipele naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici