Cristina Neagu: Trofeul pentru cea mai bună jucătoare din 2010 a venit ca şi cireaşa de pe tort

Handbalista Cristina Neagu a declarat, luni, la revenirea din Suedia după ce a primit trofeul pentru cea mai bună jucătoare din 2010, că această recunoaştere a venit pentru ea "ca şi cireaşa de pe tort" şi că îşi doreşte acum şi un titlu colectiv.

195 afișări
Imaginea articolului Cristina Neagu: Trofeul pentru cea mai bună jucătoare din 2010 a venit ca şi cireaşa de pe tort

Cristina Neagu: Trofeul pentru cea mai bună jucătoare din 2010 a venit ca şi cireaşa de pe tort (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

"Este cu siguranţă cel mai important trofeu pentru mine, iar momentul în care l-am primit a fost unul foarte frumos. Eram în mijlocul sălii, băieţii care au jucat finala ieşiseră la încălzire, iar toţi spectatorii m-au aplaudat. A fost un moment care cu siguranţă îmi va rămâne în amintire. În acest moment îmi doresc foarte mult să câştig şi un trofeu colectiv şi sper ca acesta să vină la vară. Atunci când voi cuceri şi un astfel de trofeu, mă voi gândi de două ori care dintre aceste trofee este mai important pentru cariera mea. Am avut un an 2010 foarte bun, iar acest trofeu a venit ca şi cireaşa de pe tort. Sper ca 2011 să fie un an şi mai bun", a spus Neagu.

Cristian Neagu a precizat că se bucură şi pentru cecul de 10.000 de euro primit odată cu trofeul. "Normal că mă bucur şi pentru aceşti bani, iar colegelor din echipă le fac cinste şi de zece ori dacă e nevoie", a adăugat ea.

Neagu a afirmat că finala Campionatului Mondial de handbal masculin, câştigată de Franţa în faţa Danemarcei, a fost foarte frumoasă. "Sunt fericită că am avut ocazia să particip la un asemenea meci. N-am ţinut cu nimeni şi m-am bucurat de un handbal extraordinar şi spectaculos. Chiar dacă am fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii, tot am avut ceva de învăţat din această întâlnire", a menţionat sportiva.

Handbalista consideră că echipa ei de club, Oltchim Râmnicu Vâlcea, trebuie să învingă în primul meci din grupele principale ale Ligii Campionilor, în luna februarie: "Mai avem şase zile până la debutul în grupele principale ale Ligii Campionilor. Vom juca acasă cu Buducnost Podgorica şi avem neapărat nevoie de un succes în faţa suporterilor noştri".

Cristina Neagu a primit, duminică, la Malmo, trofeul acordat celei mai bune jucătoare din anul 2010, în cadrul unei ceremonii desfăşurate înaintea finalei Campionatului Mondial, dintre Franţa şi Danemarca. Cristina Neagu a primit trofeul şi un cec în valoare de 10.000 de euro de la Hassan Moustafa, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Handbal.

Handbalista de la Oltchim a fost însoţită în Suedia de prietenul ei, fotbalistul Dacian Vizitiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici