Cristina Vărzaru a câştigat Liga Campionilor, cu Viborg HK

Componenta naţionalei României, Cristina Vărzaru, a câştigat, sâmbătă, Liga Campionilor cu echipa sa de club, Viborg HK (Danemarca), după ce s-a impus, în deplasare, în faţa formaţiei ungare Gyor ETO, cu scorul de 26-23 (14-10).

1 afișare

Danezele au dominat prima repriză, conducând în medie cu 3-4 goluri, scorul pauzei fiind 10-14. Nici repriza secundă nu a avut o altă desfăşurare, în pofida efortului handbalistelor de la Gyor (23-25, min. 58), încurajate frenetic de o sală întreagă. Simona Spiridon a "scos" o aruncare de la 7 metri cu 44 de secunde înainte de final, dar Anita Herr a dat în bară, pecetluind soarta finalei.

Viborg a învins cu 26-23, trecându-şi în cont al doilea trofeu al Ligii Campionilor, în timp ce Gyor a rămas cu consolarea că a jucat pentru prima dată în finala competiţiei, după ce reuşise performanţa de a învinge danezele în tur, la ele acasă, cu 26-24.

Două românce au fost titulare, Simona Spiridon la Gyor, respectiv Cristina Vărzaru, la echipa nordică. În lotul formaţiei Gyor ETO se mai află o jucătoare de origine română, Gabriela Rotiş-Nagy, care a intrat pe teren pe parcursul partidei. De asemenea, centrul Aurelia Brădeanu a început sezonul la Gyor, dar a întrerupt activitatea de performanţă, după ce a aflat că este însărcinată. Ea a asistat la meciul de sâmbătă, împreună cu vedeta formaţiei Gyor, Anita Gorbicz, care s-a accidentat înaintea finalei.

Returul finalei Ligii Campionilor s-a desfăşurat în Arena Veszprem, unde evoluează fosta echipă a lui Marian Cozma, MKB.

În semifinale, Gyor a eliminat Hypo Viena, în timp ce Viborg a trecut de campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici