CS Universitatea Craiova a preluat echipele de juniori ale CSJ Ştiinţa "U" Craiova

CS Universitatea Craiova, grupare recent înfiinţată şi susţinută de autorităţile locale, a preluat echipele de juniori ale CSJ Ştiinţa "U" Craiova pentru a putea participa în Liga a II-a, decizia fiind aprobată, luni, prin vot, de Consiliului Judeţean Dolj.

1143 afișări
Imaginea articolului CS Universitatea Craiova a preluat echipele de juniori ale CSJ Ştiinţa "U" Craiova

CS Universitatea Craiova a preluat echipele de juniori ale CSJ Ştiinţa "U" Craiova (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că cererea de asociere dintre Clubul Sportiv Judeţean Ştiinţa "U" Craiova şi Clubul Sportiv Universitatea Craiova a venit din partea municipalităţii. El a adăugat că decizia de a ceda echipele de juniori a fost dificilă având în vedere că în Craiova sunt acum două echipe, CS Universitatea Craiova, susţinută de Primăria Craiova, şi FC U Craiova, finanţată de Adrian Mititelu.

"Am pus în discuţie acest punct având în vedere faptul că luna următoare va începe campionatul. Nicio echipă din Craiova nu va putea să se înscrie dacă nu are cinci echipe de juniori, noi avem aceste echipe şi trebuie să luăm o decizie dureroasă.Trebuie să fim şi noi undeva, ne-am fi dorit o singură echipă care să reprezinte oraşul, dar în aceste condiţii am văzut că municipalitatea, care ne-a şi cerut ajutorul, are un proiect care prinde formă. A fost o propunere a dumneavoastră (n.r. - consilierii) şi, conform legii, o supun la vot. Până acum oamenii nu au ştiut ce comoară are Consiliul Judeţean Dolj, sper ca până la sfârşitul anului să se aleagă echipa care să ne reprezinte, echipa la care ne aliniem şi noi", a spus Prioteasa.

Nu toţi consilierii judeţeni au fost însă de acord cu propunerea cedării echipelor de juniori către gruparea susţinută de municipalitate. Consilierul Marcel Marcea ar fi dorit ca grupele Clubului Sportiv Judeţean Ştiinţa "U" Craiova, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Dolj, să nu se asocieze cu nicio echipă de fotbal din oraş. El consideră că instituţia Consiliului Judeţean se va implica astfel într-un scandal fără voie. "Am tot încercat să mă interesez şi înţeleg că până la urmă Consiliul Judeţean se implică şi în fotbal. Dar ne implicăm în scandal optând pentru una sau altă variată. Am putea să aşteptăm puţin până se mai liniştesc apele, pentru că ne băgăm într-un domeniu dificil. Nu ne-a cerut nimeni ajutorul, aşa reiese din raport", a spus Marcel Marcea.

În cele din urmă, proiectul a fost aprobat prin vot. Consilierii judeţeni din partea PDL s-au abţinut, proiectul fiind aprobat fără cele şase voturi.

Directorul CSJ Ştiinţa "U" Craiova, Bogdan Pâncu, a afirmat că gruparea CS Universitatea Craiova va duce mai departe tradiţia fotbalului în Dolj. "Cei 250 de copii din cadrul clubului sunt organizaţi în 10 grupe de vârstă. La solicitarea conducerii CS Universitatea Craiova am pornit la drum alături de acest club care continuă tradiţia unei echipe care ne-a adus mândrie. Şi noi trebuie să ne aliniem la acest proiect de viitor", a menţionat Pâncu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici