CSA Steaua, dispus să reia discuţiile cu FC Steaua numai după achitarea datoriilor

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a remis, miercuri, un comunicat, în care îşi reafirmă dorinţa ca echipa de fotbal să joace în continuare pe stadionul din Bulevardul Ghencea, însă discuţiile pe acest subiect vor fi reluate numai după ce FC Steaua îşi achită datoriile de aproape 2 milioane de lei.

111 afișări
Imaginea articolului CSA Steaua, dispus să reia discuţiile cu FC Steaua numai după achitarea datoriilor

CSA Steaua, dispus să reia discuţiile cu FC Steaua numai după achitarea datoriilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Clubul Sportiv al Armatei Steaua, administratorul de drept al Complexului sportiv din Ghencea, imobil aflat în proprietatea publică a statului, îşi reafirmă dorinţa ca echipa de fotbal Steaua Bucureşti să joace în continuare pe acest stadion, însă discuţiile pe acest subiect pot fi reluate, cu respectarea prevederilor legale, numai după ce Societatea Comercială îşi va achita datoriile către CSA Steaua, conform obligaţiilor asumate prin contractul nr. A-7220/23.12.2009. Societatea Comercială înregistrează către Clubul Sportiv al Armatei datorii în valoare totală de 1.959.731,05 lei, reprezentând: 1.096.821,62 lei contravaloarea chiriilor aferente perioadei 1 iulie 2010-30 iunie 2011; 10.116,78 lei - contravaloarea utilităţilor; 852.792,65 lei penalităţi de întârziere la plata chiriei, calculate până la 30 iunie 2011" se arată în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, FC Steaua a predat în data de 12 august imobilele şi terenurile pe care le-a avut închiriate în Complexul Sportiv Steaua, dar cu toate acestea clubul sportiv nu respinge o colaborare cu gruparea de fotbal. "În data de 17 mai 2010, Societatea Comercială a comunicat CSA Steaua, printr-o adresă, că reziliază unilateral contractul nr. A-7220/23.12.2009, începând cu data de 01.03.2010. Societatea Comercială a predat, în data de 12 august 2011, către CSA Steaua imobilele şi terenurile pe care le-a avut în folosinţă potrivit contractului de închiriere nr. A-7220/23.12.2009. Clubul Sportiv al Armatei Steaua a comunicat public, în numeroase rânduri, informaţii privind datele contractului de închiriere şi nu respinge colaborarea cu SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, atâta vreme cât aceasta se derulează cu respectarea legislaţiei în vigoare".

Comunicatul CSA Steaua a fost dat publicităţii după ce finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, miercuri, că vicepreşedintele grupării "roş-albastre", Tea Sponte, va prezenta conducătorilor MApN o ofertă de a lua în concesiune stadionul din Bulevardul Ghencea pe 49 de ani, precizând că există posibilitatea ca aceştia să o accepte. "Se întâlneşte Tea cu cei de la armată pentru concesionare pe 49 de ani. Să vedem dacă ne acceptă oferta. Dacă va fi contractul cum vrem noi, în două săptămâni stadionul e gata. Bine, mai există varianta să-l modernizăm mai întâi şi pe urmă să ne mutăm", a spus Becali.

Finanţatorul stelist s-a plâns de chiria foarte ridicată pe care trebuia să o plătească pentru ca echipa să evolueze pe Stadionul Steaua şi a renunţat să mai folosească terenurile din complexul sportiv din Bulevardul Ghencea. În prezent, lotul echipei Steaua se antrenează la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia sau la Complexul Sportiv Buftea. Steaua a avut terenul propriu suspendat în prima etapă a Ligii I şi a evoluat la Constanţa, pe Stadionul Farul, în runda a treia disputând meciul cu Universitatea Cluj pe stadionul Astra, din Ploieşti. Steaua va evolua în meciul din play-off-ul Ligii Europa, cu ŢSKA Sofia, la Cluj-Napoca, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu.

Becali a anunţat că Steaua va reveni pe Complexul Sportiv din Bulevardul Ghencea doar dacă îi va fi cedat stadionul pentru o perioadă lungă de timp, în schimbul unei sume modice, iar el să investească în modernizarea acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici