CSA Steaua: "Vom sesiza FIFA şi UEFA în cazul titulaturii Steaua"

Colonelul Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, a declarat pentru ProSport că va sesiza FIFA şi UEFA în legătură cu faptul că echipa finanţată de George Becali continuă să folosească titulatura Steaua.

593 afișări
Imaginea articolului CSA Steaua: "Vom sesiza FIFA şi UEFA în cazul titulaturii Steaua"

CSA Steaua: "Vom sesiza FIFA şi UEFA în cazul titulaturii Steaua" (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

„SC FC SB SA a fost şi este de rea-credinţă, încercând să-şi apropie notorietatea numelui Steaua Bucureşti şi beneficiile acestuia - faimă, renume, palmares – şi nu vrea să respecte hotărârile pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Raţiunea pentru care SC FC SB SA a ales acelaşi nume cu cel al CSA Steaua a fost de a beneficia în mod nejustificat de renumele acesteia. Palmaresul echipei de fotbal aparţine în exclusivitate CSA Steaua, conform legii, şi face parte din patrimoniul acesteia“, a declarat colonelul Talpan, contactat de ProSport.

CSA Steaua a trimis în vara anului 2015 o adresă către Federaţia Română de Fotbal în care solicită un punct de vedere în privinţa folosirii titulaturii Steaua de către societatea S.C. FCSB S.A., administrată de apropiaţii lui Becali. „Nu înţeleg de ce FRF şi comisiile care-şi desfăşoară activitatea în cadrul acestei instituţii, şi în special Comisia de Licenţiere, au permis unei nou-înfiinţate cum e SC FC SB SA să joace în prima ligă, fapt total ilegal. Am făcut o adresă către domnul Burleanu încă din 30 iunie 2015. FRF nu a răspuns nici în momentul de faţă. Dar voi solicita la FIFA şi la UEFA să dispună măsurile care se cuvin. Nu înţeleg de ce domnul Burleanu a ezitat să răspundă în termenul legal la o adresă venită din partea unei instituţii publice. Au trecut şapte luni. Nu ne-a răspuns la notificări şi nu a dispus măsuri. Nu ne-a comunicat modalitatea prin care SC FC SB SA a participat la extragerea UEFA pentru preliminariile Ligii Campionilor cu numele Steaua Bucureşti şi folosind marca CSA Steaua Bucureşti înregistrată la OSIM cu numărul 130904“, susţine juristul Florin Talpan.

La sfârşitul anului 2014, CSA Steaua Bucureşti a obţinut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o sentinţă definitivă care stabilea că marca Steaua aparţine clubului Armatei şi nu grupării lui George Becali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici