CSM Bucureşti a câştigat prima finală a sezonului. Analiza echipei

CSM Bucureşti a învins Nykobing, sâmbătă, cu 39-26, într-un meci din etapa a 4-a a Ligii Campionilor la handbal feminin, astfel că şi-a asigurat matematic prezenţa în următoarea fază a competiţiei. Campioana României este sigură în acest moment şi de 4 puncte pentru Main Round.

289 afișări
Imaginea articolului  CSM Bucureşti a câştigat prima finală a sezonului. Analiza echipei

CSM Bucureşti a câştigat prima finală a sezonului. Analiza echipei

Campioana României a avut puţin imaginea şifonată după partida tur cu Nykobing, astfel că şi-a dorit cu orice preţ să o îmbunătăţească radical. Astfel, pentru partida retur a adus în prim-plan o schimbare semnificativă, dincolo de alte aspecte importante care au contat, adică atitudine, sală, atmosferă, etc. Helle Thomsen a renunţat la principiul rotaţiei jucătoarelor, utilizat până de curând, atât pentru a ţine în formă toate jucătoarele, pentru a le oferi minute în teren, dar poate şi pentru a mulţumi pe fiecare în parte, având în vedere faptul că gestionează un vestiar cu mare greutate. Aşadar, ”clasica” variantă de a schimba extremele, pivotul şi chiar jucătoarele de la linia de 9 metri în jurul minutului 15 nu a mai fost pusă în aplicare.

Sâmbătă, în Sala ”Dinamo”, CSM Bucureşti a tratat partida cu Nykobing ca pe o primă finală a sezonului, astfel că a mizat pe continuitate în teren şi a schimbat doar atunci când a simţit nevoia că trebuie să o facă.

O schimbare clasică, atac – apărare

CSM Bucureşti a început partida în formula Ungureanu – Curea, Neagu, Gullden, Kurtovic, Hagman, Frafjord plus o schimbare clasică atac / apărare, la nivelul interului dreapta: Kurtovic vs Jacobsen. Helle Thomsen a operat prima modificare în echipă abia în minutul 13 (fără a lua în considerare eliminarea pivotului Frafjord chiar din primul minut, în acest caz schimbarea fiind forţată).

Neagu a stat în teren 56 de minute, Gullden – 54 de minute

Devine tot mai evident faptul că tot jocul echipei bucureştene se învârte în jurul marilor vedete, Cristina Neagu şi Isabelle Gullden. Cele două handbaliste stat în teren mai bine de 90% din totalitatea atacurilor. Ba chiar au jucat de la început şi în apărare. Abia în minutul 13, Gullden a fost schimbată pentru prima dată în apărare, fiind înlocuită pe postul de intermediar dreapta cu Line Jorgensen. Neagu a stat în teren până în minutul 56, Gullden până în minutul 50, dar a revenit apoi pentru ultimele 4 minute, în acest fel Bianca Bazaliu având şi ea la dispoziţie 10 minute pentru a-şi pune amprenta pe joc.

Doar două posturi pentru atac mai sunt cu semnul întrebării înaintea unui joc

La această dată, cinci jucătoare sunt deja ”bătute în cuie” pentru primul ”7”: Paula Ungureanu – portar; Iulia Curea – extremă stânga; Cristina Neagu – inter stânga, Isabelle Gullden – centru, Nathalie Hagman – centru. Lupta pare echilibară la nivelul posturilor de inter dreapta şi pivot. Marit Malm Frafjord şi Amanda Kurtovic au început partida, o formulă de echipă cu ambele norvegience în teren fiind preferată probabil şi pentru faptul că între ele există deja o relaţie de joc bine închegată atât de la Larvik, cât şi de la echipa naţională. Fără a lua în calcul minutele de eliminare în cazul pivotului din prima repriză (patru la număr), Helle Thomsen le-a schimbat pe cele două norvegience în atac în acelaşi timp, în minutul 22:30. În locul lor au fost introduse Oana Manea şi Line Jorgensen, ultima având la acel moment deja câteva minute pe postul de intermediar dreapta în apărare. Jorgensen şi Manea au rămas în teren până în minutul 50, timpii de joc fiind, aşadar, echilibraţi pe cele două posturi.

Două schimbări în atac şi una în apărare

Cele două schimbări în atac au provocat automat şi una în sistemul de apărare. Line Jorgensen a rămas fixă în zona în care a evoluat şi mai devreme, dar locul norvegiencei Marit Malm Frafjord în axul central a fost luat de Camille Ayglon-Saurina. Bineînţeles, Helle Thomsen a fost nevoită să facă două schimbări atac / apărare în poziţional. A mizat în acest fel pe un joc cu puţine greşeli şi eficienţă cât mai bună. Strategia a avut rezultate: CSMB a înscris 39 de goluri şi a făcut una din cele mai reuşite partide ale sezonului, ţinând cont şi de tăria adversarilor întâlniţi până acum.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici