CSM Bucureşti s-a calificat în finala Cupei României la handbal feminin

CSM Bucureşti este a doua finalistă a Cupei României, după ce a învins HC Zalău, cu 27-23. Astfel, ultimul act al acestui an este o reeditarea a finalei de anul trecut, câştigată de formaţia bucureşteană.

246 afișări
Imaginea articolului CSM Bucureşti s-a calificat în finala Cupei României la handbal feminin

CSM Bucureşti s-a calificat în finala Cupei României la handbal feminin

Dincolo de acest detaliu, este şi partida aşteptată de toate lumea după meciurile din acest sezon, în Liga Naţională şi Supercupa României. Finala de la Bistriţa, dintre CSM şi Râmnicu Vâlcea se va desfăşura cu începere de la ora 17:30 şi va fi transmisă de TVR.

După eliminarea din Liga Campionilor şi bătăliile pierdute cu Vâlcea până în prezent, CSM Bucureşti speră să obţină cel puţin un trofeu în acest sezon. Pentru a-şi clădi un succes la Bistriţa, de unde provine şi directorul general Gabriela Szabo, formaţia bucureşteană a venit la Final Four cu două zile mai devreme.

Şi totuşi. Trupa lui Dragan Djukic a intrat destul de relaxată în teren, starea fiind vizibilă din modul cum a pierdut câteva mingi în primele minute. HC Zalău nu a avut nimic de pierdut şi a profitat imediat, astfel că după 6 minute s-a distanţat la 4-1. Antrenorul echipei CSM Bucureşti nu a acceptat deloc atitudinea fetelor sale, astfel că le-a chemat la ordine. „Tigroaicele” au realizat repede că nu este de glumă acest meci şi au schimbat rapid abordarea. Apărarea a început să funcţioneze, fie a reuşit multe intercepţii, fie a ieşit în evidenţă portarul Jelena Grubisic, iar rezultatele s-au văzut şi pe tabelă. Cu un joc de contraatac exploziv, CSM Bucureşti a preluat conducerea pentru prima dată în minutul 18, la scorul de 5-5, iar până la pauză a reuşit să facă o diferenţă de 10 goluri, 16-6. Şapte din reuşite au venit pe contraatac, iar cinci astfel de faze au avut-o în rol principal pe Majda Mehmedovic, înfuriată pe parcursul primei reprize, după un clinci cu o adversară.

După pauză, Dragan Djukic şi-a retras artileria grea pe bancă. Radicevic, Mehmedovic, Lekic, Grubisic şi Lazovic nu au mai intrat deloc, iar din minutul 43 nu a mai fost cazul nici pentru Elizabeth Omoregie. Slovena a fost descalificată însă pentru trei eliminări.

Jocul echipei CSM Bucureşti a devenit însă tot mai greoi, iar HC Zalău, la rândul ei fără jucătoarele cu experienţă în teren, a început să recupereze din handicap. Finalul i-a aparţinut Alexandrei Severin, care a prins foarte mult curaj şi a făcut ce a vrut pe teren. Pe mâna ei, HC Zalău s-a apropiat la 21-25 în minutul 56, scor care a început să-i trezească emoţii lui Dragan Djukic, din moment ce a avut o intenţia de a readuce jucătoarele din prima repriză în teren. Jovanka Radicevic s-a dezechipat din nou, dar nu a mai fost însă cazul să intre, pentru că oricum ardelencele nu mai aveau aveau timp să întoarcă scorul. După 25-22 în minutul 58, scorul final a fost 27-23.

CSM Bucureşti a fost „furioasă” doar pentru 25 de minute, suficient totuşi pentru a fi în finală. Mâine va fi însă altceva, atât pentru deţinătoarea trofeului, dar şi pentru Vâlcea, care la rândul ei are ambiţii mari.

CSM Bucureşti – HC Zalău 27-23 (16-6)

Ion, Ungureanu, Grubisic – portari; Bazaliu 3, Lazovic 4, Udriştioiu 1, Omoregie 3, Radicevic 1, Lekic 1, Curea 1, Jacobsen, Marin, Constantinescu 5, Hagman 3, Mehmedovic 5

Teodorescu, Kelemen, Sabău – portari; Nichitean 1, Corban, Severin 7, Berbece, Nica 5, Panici 1, Irimia, Abed-Kader 5, Mihart 1, Szollosi, Prykop, Lazea 1, Popescu 2

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici