CSM Bucureşti s-a impus categoric în faţa lui Minaur Baia Mare, în derby-ul Ligii Florilor

Derby-ul primelor două clasate din Liga Florilor s-a jucat miercuri seara la Braşov, în ultima partidă a etapei a 7-a, CSM Bucureşti impunându-se clar în faţa lui Minaur Baia Mare.

284 afișări
Imaginea articolului CSM Bucureşti s-a impus categoric în faţa lui Minaur Baia Mare, în derby-ul Ligii Florilor

CSM Bucureşti s-a impus categoric în faţa lui Minaur Baia Mare, în derby-ul Ligii Florilor

Cele două echipe, CSM Bucureşti şi Minaur Baia Mare, erau neînvinse în campionat, Minaur având două puncte mai puţin în urma unui rezultat de egalitate înregistrat în prima etapă, în meciul cu Rapid.

Tigroaicele au luat un start mult mai bun şi, cu contribuţia esenţială a portarului Denisa Dedu, s-au desprins în primul sfert de oră la 10-4.

Şi-au dat concursul şi băimărencele, care au ratat nepermis de mult, inclusiv de la 7 metri de două ori, şi au greşit şi în faza de atac, permiţând contraatacuri rapide şi imparabile din partea bucureştencelor.

Cea mai mare diferenţă a reprizei a fost de 7 goluri (7-14, min. 20). Cristina Neagu a fost din nou golghetera CSM-ului cu 7 goluri în total.

S-a intrat la vestiare cu 11-18, avantajul bucureştencelor părând a fi greu surmontabil. Minaur a dat semne că poate reveni în debutul reprizei secunde, când a dus diferenţa de 8 goluri (12-20, min. 34) la 4 (16-20, min. 39), cu o serie de 4 goluri consecutive.

Minaur a jucat totuşi ceva mai precipitat, pe alocuri imprecis şi nu a mai reuşit să recupereze.

A fost şi duelul junioarelor. Angela Stoica, de la CSM, a debutat la 17 ani în Liga Florilor cu un gol marcat pe finalul partidei, când cei doi antrenori au trimis în teren şi rezervele. A marcat şi Oana Borş, tânăra jucătoare de doar 17 ani de la Minaur, o extremă dreapta considerată de specialişti ca o posibilă viitoare titulară a echipei naţionale.

CSM Bucureşti se desprinde astfel în fruntea clasamentului, păstându-şi invincibilitatea. Minaur a căzut pe 3, la egalitate de puncte cu Măgura Cisnădie, dar cu un joc mai puţin decât aceasta, din cauza retragerii din campionat a echipei Crişul Chişineu Criş.

Cele două ocupante ale locurilor 2 şi 3 se vor duela în etapa a 8-a, pe data de 29 ianuarie, în timp ce CSM va întâlni pe Gloria Bistriţa. Scorul final al meciului dintre CS Minaur Baia Mare şi CSM Bucureşti a fost 23-28 (11-18).

În celelalte meciuri din etapa a 7-a, jucate miercuri, s-au înregistrat următoarele rezultate: HC Zalău – SCM Craiova 24-18, CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud – HC Dunărea Brăila 32-25, SCM Gloria Buzău – SCM Râmnicu Vâlcea 19-21.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici