CSU Ploieşti - Elba Timişoara, în finala Diviziei A la baschet masculin

Echipa de baschet masculin CSU Ploieşti s-a calificat, miercuri, pe teren propriu, în cea de-a şasea finală consecutivă a Diviziei A, după ce a învins în meciul decisiv al semifinalelor, formaţia CSU Sibiu, cu scorul de 82-72 (45-30).

1 afișare

După trei zile de scandaluri, acuze reciproce, dar şi la adresa arbitrilor care au oficiat meciul patru, şi ameninţări că cel decisiv nu va avea loc, pentru că sibienii nu se vor prezenta, ultima confruntare din semifinala CSU Ploieşti-CSU Sibiu s-a derulat fără prea mari probleme. Primul sfert a fost destul de slab, cu ratări de ambele părţi şi cu sibienii mai motivaţi la prima pauză, 16-17. CSU Ploieşti a ripostat în sfertul secund, 30-19 (min. 14), iar din acel moment, campioana nu a mai cedat pe tabelă, deşi a avut emoţii în final (74-69, min. 39), trecându-şi în cont o victorie previzibilă pe teren propriu.

În tribune au fost mai multe şicane şi huiduieli, după intrarea în sală a fanilor sibieni (min. 15), dar fără incidente majore.

Marcatori

CSU Ploieşti – Cepulis 20, Jones 16, Burlacu 12, Hargrove 11, Krauser 8, Griffith 6, Curtis 4, Căruţaşu 4, Osmokrovici 1.

CSU Sibiu – Matthews 28, Harrison 12, Johnson 9, Brown 9, Crăciun 6, Scott 3, Calotă 3, Kabengele 2.

În ultimul act al sezonului, campioana va întâlni pe Elba Timişoara, calificată în premieră în finală, şi care a eliminat în semifinale, tot miercuri, pe CS Otopeni, cu scorul de 87-69 (48-42), în meciul decisiv.

CSU Ploieşti şi Elba Timişoara vor disputa finala campionatului, în cinci meciuri, la datele 17, 20, 23, 26 şi 30 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici