CSU Sibiu a câştigat derbiul Transilvaniei la baschet, cu "U" Mobitelco Cluj

Echipa "U" Mobitelco Cluj, liderul Diviziei A la baschet masculin, a fost învinsă, vineri, în deplasare, de formaţia CSU Sibiu, scor 73-70 (42-27), în derbiul Transilvaniei, contând pentru etapa a XXVII-a.

40 afișări
Imaginea articolului CSU Sibiu a câştigat derbiul Transilvaniei la baschet, cu "U" Mobitelco Cluj

Jason Smith de la CSU Sibiu (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Sibienii au început extrem de montaţi partida de pe teren propriu, conducând după primele opt minute, cu 21-9. Susţinute de peste 2000 de fani, gazdele au continuat să domine şi în sfertul secund, 38-17 (min. 16), profitând şi de jocul haotic al adversarilor. Clujenii au recuperat din handicap spre pauza mare, la care tabela arăta 42-27. În sfertul trei, sibienii au părut să-şi mai piardă din suflu, permiţând studenţilor să se apropie de la 49-33, la 49-47 (min. 27). "U" Mobitelco a reuşit egalarea, 54-54 (min. 29), după o triplă a lui Cuici, iar Krstanovici a adus clujenii în avantaj pentru prima dată la ultima pauză, 54-56.

Ultimul sfert a fost dramatic, cu ambele echipe la conducere, pe parcursul celor zece minute. Gazdele s-au desprins la 64-59 (min. 34), dar clujenii au revenit prin Cuici, 64-65, în doar două minute. Cu 37 de secunde înaintea finalului scorul era egal, 70-70, dar sărbătoritul zilei (32 de ani), americanul Earl Brown a marcat de la trei puncte, când mai erau 13 secunde de joc, 73-70. Au urmat două time-out-uri, dar clujenii nu au mai reuşit să întoarcă soarta derbIului cu CSU Sibiu, care este singura echipă ce a învins liderul de două ori în acest sezon, din cele patru eşecuri ale formaţiei "U" Mobitelco Cluj.

Marcatori:

CSU Sibiu - Brown 20 puncte, Smith 18, Herndon 12, Johnson 11, Miskovici 8, Haiduc 4.

"U" Mobitelco Cluj - Cuici 23 puncte, Krstanovici 18, Silvăan 14, Chetreanu 12, Thomson 2, Dykes 1.

În devans s-a jucat partida dintre BC Mureş şi Gladiator Cluj, scor 103-89, în timp ce restul meciurilor din etapa a XXVII-a sunt programate astfel: sâmbătă - BCM Piteşti-CSU Ploieşti, Steaua Bucureşti-CSM Oradea, Dinamo Bucureşti-CSU Braşov, SCM U Craiova-CSM Bucureşti, Energia Rovinari-CS Otopeni, iar duminică, Elba Timişoara-Gaz Metan Mediaş.

În pofida înfrângerii, "U" Mobitelco are 48 de puncte, fiind pe primul loc, urmată de Gaz Metan Mediaş (47) şi CSU Ploieşti (46), înaintea meciurilor de sâmbătă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici