CSU Sibiu-U-Mobitelco Cluj, scor 96-91, în derby-ul turului I al play-off-ului masculin

Echipa de baschet masculin CSU Sibiu a învins vineri, pe teren propriu, vicecampioana U-Mobitelco Cluj, cu scorul 96-91 (45-41), în primul meci din turul I al play-off-ului Diviziei A masculine.

1 afișare

Clujenii au început mai bine disputa în deplasare, conducând cu 11-5 (min. 5), dar gazdele au revenit, 16-16 (min. 7), profitând şi de accidentarea unui titular de la U-Mobitelco, americanul Terrence Roberts. Pe fondul unei apărări agresive, dar precise, CSU Sibiu a reuşit să preia conducerea (22-16) şi iasă în avantaj la prima pauză, scor 24-19.

U-Mobitelco a continuat să pună probleme, mai ales datorită procentajelor bune la aruncările de la 3 puncte (24-22, min. 12), dar nu a reuşit să egaleze, acumulând numeroase greşeli personale, care au revoltat propria bancă tehnică. Protestele preşedintelui executiv Mircea Cristescu la un fault greşit acordat sârbului Cuici, de la clujeni, a adus un "tehnic" celor de la U-Mobitelco, care a facilitat desprinderea gazdelor: 35-27 (min. 15). Când pivotul Krstanovici a marcat, dar un arbitru a validat coşul, dar altul l-a anulat, "explozia" pe banca clujenilor a fost totală. Sibienii au redus puţin motoarele spre pauza mare, astfel că au dat ocazia adversarilor să se apropie periculos, 43-41 (min. 20). La pauză, tabela arăta 45-41, cu doi jucători în prim-plan, Scott de la gazde (14 puncte) şi Silvăşan de la adversari (17, 5x3), dar şi nemulţumirea celor de la U-Mobitelco, după ce primiseră doar trei aruncări libere, spre deosebire de gazde, care au avut 24.
Sfertul trei a continuat sub semnul echilibrului, 49-47 (min. 23), dar sibienii au revenit la ritmul bun de joc, detaşându-se la 56-47, după două reuşite ale lui Johnson. Câteva bâlbâieli ale jucătorilor clujeni în faza ofensivă au facilitat desprinderea gazdelor, 62-49 şi 72-55, fanii din tribune începând să danseze în tribune. Scorul ultimei pauze, 77-63.

În debutul ultimului sfert, U-Mobitelco a reuşit să reducă din handicap (81-61, min. 32), dar în momentul în care lui Krstanovici i s-a acordat un fault antisportiv, care a ajutat CSU Sibiu să se detaşeze iar pe tabelă, 89-71 (min. 35), zarurile păreau aruncate. U-Mobitelco a făcut eforturi în ultimele minute şi a reuşit să recupereze până la 89-81 (min. 37), iar când arbitrii l-au penalizat cu fault pe Osby, după un capac perferct regulamentar, a părut că elanul a fost "tăiat" iar pentru clujeni. Mai mult, la faza următoare, sibianul Calotă a acumulat cinci greşeli personale, dar nu a fost eliminat, aceiaşi arbitri – Roceanu, Bănică, Fumu – neobservând. Calotă a mai jucat un atac până să fie eliminat, fapt reclamat vehement de adversari. Deşi au dominat ultimele minute ale partidei, oaspeţii au fost nevoiţi să se recunoască învinşi, după un meci care a avut destule, de la spectacol în teren, la greşeli de arbitraj, dar şi o atmosferă incendiară în tribune. Scor final 96-91, iar CSU Sibiu conduce cu 1-0 la general şi se va deplasa la Cluj pentru meciul secund, din trei programate, în 22 aprilie.

Principalii marcatori au fost Matthews 26 şi Scott 21 de puncte, pentru CSU Sibiu, respectiv Silvăşan 25 şi Krstanovici 12, pentru U-Mobitelco Cluj.

În celelalte trei partide disputate joi s-au înregistrat următoarele rezultate:

CSU Braşov-CS Otopeni, 91-93

BCM Elba Timişoara-Energia Rovinari 96-81

CSU Ploieşti-BCMUS Piteşti 104-69.

Meciul doi din primul tur al play-off-ului este programat în 22 aprilie, pe terenul echipelor care au fost vizitatoare, iar dacă va mai fi cazul, meciul trei va avea loc în 25 aprilie.

Echipele câştigătoare se vor califica în semifinale, care se vor disputa în sistemul "cel mai bun din cinci meciuri", la fel ca finala campionatului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici