Cum îşi propune China să devină o superputere în fotbal până în 2050

China a prezentat, luni, o strategie de stat pentru a deveni o "superputere în fotbalul mondial" până în 2050, plan care prevede că 50 de milioane de copii şi adulţi vor juca fotbal până în 2020, informează BBC.

401 afișări
Imaginea articolului Cum îşi propune China să devină o superputere în fotbal până în 2050

Cum îşi propune China să devină o superputere în fotbal până în 2050

Strategia include construirea a minimum 20.000 de centre de antrenament şi 70.000 de terenuri de fotbal până în 2020. Planul a fost publicat luni de către Federaţia de Fotbal Chineză şi stabileşti obiective pe termen scurt, mediu şi lung, care includ existenţa unui teren de fotbal la fiecare 10.000 de oameni până în 2030.

China a înregistrat rezultate excepţionale la Jocurile Olimpice şi Paralimpice, dar s-a calificat o singură dată la Cupa Mondială, în 2002.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, este un fan al fotbalului şi a declarat în trecut că doreşte câştigarea unui Campionat Mondial de către China în următorii 15 ani.

Echipa naţională de fotbal masculin a Chinei ar trebui să fie una dintre cele mai bune din Asia, în timp ce fotbalul feminin ar trebui să devină de clasă mondială până în 2030. Până în 2050, China ar trebui să fie "o superputere în fotbal, de primă clasă, care să contribuie la dezvoltarea fotbalului internaţional", potrivit strategiei autorităţilor chineze.

Naţionala masculină de fotbal a Chinei ocupă în prezent locul 81 în clasamentul mondial FIFA, din 204 de ţări, sub state mai mici precum Haiti, Panama şi Benin.

Campionatul intern al Chinei a fost lovit de corupţie în ultimii ani, potrivit BBC, iar 33 de jucători şi oficiali au fost suspendaţi în 2013 pentru trucarea unor meciuri de fotbal. Recent, autorităţile chineze au făcut eforturi pentru a curaţa sportul de fenomenul meciurilor aranjate, dar piaţa asiatică a pariurilor sportive suspicioase este foarte activă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici