Cum l-ar putea depăşi Andy Murray pe Novak Djokovic în fruntea clasamentului mondial

Tenismenul britanic Andy Murray l-ar putea depăşi pe sârbul Novak Djokovic în fruntea clasamentului mondial în doar 14 zile, înainte de Turneul Campionilor de la Singapore, notează site-ul oficial al ATP.

622 afișări
Imaginea articolului Cum l-ar putea depăşi Andy Murray pe Novak Djokovic în fruntea clasamentului mondial

Cum l-ar putea depăşi Andy Murray pe Novak Djokovic în fruntea clasamentului mondial

În această săptămână Andy Murray, aflat pe locul 2 ATP, participă la turneul de 500 de puncte de la Viena. În runda inaugurală, îl va întâlni pe slovacul Martin Klizan (35 ATP). Dacă britanicul se va impune şi va câştiga Mastersul de la Paris de săptămâna viitoare, Novak Djokovic ar trebui să ajungă în finală la Paris pentru a-şi menţine prima poziţie în lume.

Djokovic nu participă la nicio competiţie până la Paris şi are 10.600 de puncte în clasamentul ATP Race to London, în timp ce Murray are 9.685 de puncte. Ultimul turneu de Masters Series al anului oferă 1.000 de puncte pentru câştigător, suficiente pentru ca Murray să schimbe ierarhia.

Iată care sunt scenariile potrivit cărora Murray ar deveni noul număr 1 mondial la 7 noiembrie:

- Dacă Murray pierde în primul tur la Viena, trebuie să cucerească trofeul la Paris, iar Djokovic trebuie să piardă înainte de turul trei.

- Dacă Murray pierde în turul doi sau în sferturi la Viena, britanicul trebuie să se impună la Paris, iar Djokovic trebuie să se oprească înainte de sferturile de finală.

- Dacă Murray este eliminat în semifinale la Viena, trebuie să câştige la Paris, iar Djokovic trebuie să piardă înainte de semifinale.

- Dacă Murray pierde în finală la Viena, trebuie să se impună la Paris, iar Djokovic trebuie să se oprească înainte de finală.

- Dacă Murray câştigă la Viena, trebuie să se impună şi la Paris, iar Djokovic trebuie să fie eliminat înainte de finală; sau Murray trebuie să ajungă în finală la Paris, iar Djokovic să piardă înainte de semifinale.

Lupta pentru locul întâi în clasamentul ATP la finalul sezonului ar putea fi decisă la Turneul Campionilor de la Londra. Novak Djokovic este de cinci ori campion aici, în timp ce Andy Murray nu a ajuns niciodată în finală şi a trecut de grupe în doar trei dintre precedentele şapte apariţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici