Cum se simte fotbalul în vremea coronavirusului: cel mai bogat campionat din Europa, pierdere de peste un miliard de euro din cauza pandemiei

  • Premier League ar putea pierde un miliar de lire sterline, dacă sezonul 2019-2020 nu se va relua
  • Directorul executiv al Ligii Profesioniste de Fotbal din Anglia a spus că mai multe cluburi ar putea dipărea
  • Manchester City, Manchester United şi Liverpool nu şi-au trimis angajaţii în şomaj tehnic
120 afișări
Imaginea articolului Cum se simte fotbalul în vremea coronavirusului: cel mai bogat campionat din Europa, pierdere de peste un miliard de euro din cauza pandemiei

Cum se simte fotbalul în vremea coronavirusului: cel mai bogat campionat din Europa, pierdere de peste un miliard de euro din cauza pandemiei

Criza provocată de pandemia de coronavirus a afectat şi cel mai bogat campionat de fotbal din Europa. Premier League ar putea pierde un miliard de lire sterline, în cazul în care sezonul 2019-2020 nu s-ar mai relua. În plus, fotbalul din Anglia s-ar putea lovi şi de alte efecte secundare. 

Richard Masters, directorul executiv al Ligii Profesioniste de Fotbal, a avertizat că vor urma "pierderi importante", dacă această situaţie "se complică şi se extinde". 

"Multe comunităţi ar putea să îşi piardă cluburile, cu puţine şanse de revenire", a declarat Greg Clarke, preşedintele Federaţiei Engleze de Fotbal, pentru BBC.

Majoritatea cluburilor din Premier League au decis ca angajaţii să intre în şomaj tehnic. Însă, Manchester City, United şi Liverpool au ales să reducă doar salariile jucătorilor şi antrenorilor, în timp ce restul angajaţilor, care nu fac parte din categoria jucătorilor şi antrenorilor îşi vor primi salariile. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici