Cupa Mondială 2022: Turneul va începe cu o zi mai devreme, cu Qatar - Ecuador

Cupa Mondială va începe cu o zi mai devreme decât era prevăzut, duminică, 20 noiembrie, cu meciul dintre gazda Qatar şi Ecuador. Meciul de deschidere din Grupa A ar fi trebuit să se joace pe 21 noiembrie, la ora 16:00 GMT, ca al treilea meci al competiţiei, relatează BBC Sport.

822 afișări
Imaginea articolului Cupa Mondială 2022: Turneul va începe cu o zi mai devreme, cu Qatar - Ecuador

Cupa Mondială 2022: Turneul va începe cu o zi mai devreme, cu Qatar - Ecuador

Meciul de deschidere al turneului urma să fie Senegal - Olanda, luni, mai devreme, de la ora 10:00.

Cu toate acestea, conducerea administrativă a organismului de conducere mondial FIFA a înaintat o propunere de mutare a meciului jucat de Qatar.

Aceasta a urmat unor discuţii cu Qatar şi cu adversarul său, Ecuador, după ce a primit o cerere din partea Confederaţiei sud-americane Conmebol.

Aceasta se încadrează în tradiţia ca în meciul de deschidere să fie implicate fie gazdele, fie deţinătorii trofeului.

Decizia finală va fi luată de biroul Consiliului FIFA, care cuprinde preşedinţii celor şase confederaţii, plus preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

Dacă va fi aprobată, aşa cum este de aşteptat, nu se vor modifica datele de eliberare a jucătorilor de la echipele de club, iar meciul Olanda - Senegal va fi mutat luni, la ora 16:00, având în vedere că se vor juca doar trei meciuri în loc de patru, cum se întâmplă în prezent.

Meciul Angliei din Grupa B împotriva Iranului, care se joacă la 21 noiembrie, la ora 13:00, nu ar fi afectat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici