Cupa Mondială 2022: Vânzarea de alcool este interzisă pe stadioanele Cupei Mondiale din Qatar

Alcoolul nu va fi vândut pe cele opt stadioane de la Cupa Mondială din Qatar, după ce Fifa şi-a schimbat politica, cu două zile înainte de începerea turneului, scrie BBC.

224 afișări
Imaginea articolului Cupa Mondială 2022: Vânzarea de alcool este interzisă pe stadioanele Cupei Mondiale din Qatar

Cupa Mondială 2022: Vânzarea de alcool este interzisă pe stadioanele Cupei Mondiale din Qatar

Alcoolul urma să fie servit "în zone selecte din cadrul stadioanelor", în ciuda faptului că vânzarea acestuia este strict controlată în ţara musulmană.

Cei care se află în zonele corporative ale stadioanelor din cadrul turneului vor putea în continuare să cumpere alcool.

Cupa Mondială începe duminică, când Qatar va juca împotriva Ecuadorului.

Budweiser, unul dintre principalii sponsori ai Fifa, este deţinut de producătorul de bere AB InBev şi avea drepturi exclusive de a vinde bere la Cupa Mondială.

"În urma discuţiilor dintre autorităţile din ţara gazdă şi Fifa, s-a luat decizia de a concentra vânzarea de băuturi alcoolice pe festivalul fanilor Fifa, pe alte destinaţii pentru fani şi pe locaţii autorizate, eliminând punctele de vânzare a berii din perimetrul stadioanelor Qatarului la Cupa Mondială Fifa 2022", se arată într-un comunicat al forului de conducere al fotbalului mondial.

Un purtător de cuvânt al AB InBev a declarat că nu au putut continua "unele dintre activările planificate pe stadioane" din cauza unor "circumstanţe independente de voinţa noastră".

Asociaţia Suporterilor de Fotbal (FSA) a criticat momentul în care a fost luată decizia de a interzice vânzarea de bere pentru majoritatea fanilor.

"Unor fani le place o bere la un meci, altora nu, dar adevărata problemă este schimbarea în ultimul moment, care vorbeşte despre o problemă mai largă - lipsa totală de comunicare şi claritate din partea comitetului de organizare faţă de suporteri", a declarat un purtător de cuvânt al FSA. Dacă pot să se răzgândească în această privinţă la un moment dat, fără nicio explicaţie, suporterii vor avea îngrijorări de înţeles cu privire la îndeplinirea altor promisiuni legate de cazare, transport sau aspecte culturale."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici