Cupa Mondială: Brazilia a trecut de Paraguay cu un scor confortabil

Brazilia a marcat de două ori în ultimele patru minute, inclusiv un prim gol în culorile cariocas pentru atacantul Rodrygo, de la Real Madrid, pentru a obţine o victorie confortabilă cu 4-0 în faţa Paraguayului, miercuri, la Belo Horizonte, în meciul de calificare la Cupa Mondială.

280 afișări
Imaginea articolului Cupa Mondială: Brazilia a trecut de Paraguay cu un scor confortabil

Sursa foto: Hepta

Înfrângerea a pus capăt speranţelor Paraguayului de a se califica în Qatar şi a consolidat şi mai mult poziţia Braziliei ca fiind una dintre favoritele la ridicarea trofeului în decembrie.

Brazilia conduce grupa de calificare sud-americană fără înfrângere în 15 meciuri, iar victoria a extins la 61 de meciuri recordul de invincibilitate pe teren propriu în calificările pentru Cupa Mondială.

Paraguay, care încă nu a câştigat niciunul dintre primele cinci meciuri ale antrenorului Guillermo Barros Schelotto, este penultima din grupa de 10 echipe, cu 13 puncte, din 16 partide.

A fost o seară reuşită, dar frustrantă pentru Raphinha, care a marcat un gol, a avut altul anulat şi a nimerit şi bara.

Extrema lui Leeds United a adus Brazilia în avantaj cu 1-0 după, doar 93 de secunde, dar golul a fost anulat, după o consultare lungă cu arbitrul asistent video (VAR).

Cu toate acestea, în minutul 28, el a controlat superb o minge lungă de la Marquinhos şi s-a strecurat printre doi apărători pentru a aduce Brazilia în avantaj cu 1-0.

În debutul reprizei secunde, a fost la un pas de a marca a doua oară, dar şi-a văzut şutul din voleu respins de stâlpul porţii.

Philippe Coutinho a obţinut un al doilea gol meritat pentru echipa gazdă, imediat după împlinirea primei ore de joc, când a trimis un şut bine plasat în colţul scurt al porţii, de la 30 de metri.

Antony a majorat scorul la 3-0, cu patru minute înainte de final, când a trimis un şut cu stângul.

Rodrygo a marcat un minut mai târziu, pentru a încheia o prestaţie impunătoare a cvadruplei campioane mondiale.

Vinicius Jnr, Matheus Cunha şi Lucas Paqueta au fost şi ei aproape de gol pentru Brazilia, care, cu calificarea deja asigurată, a aliniat o echipă mult schimbată.

Neymar a fost accidentat, iar portarul Ederson, mijlocaşul Fabinho, fundaşul stânga Alex Telles şi căpitanul Dani Alves, au fost titularizaţi în mod excepţional.

Noua achiziţie a celor de la Newcastle, Bruno Guimaraes, a intrat ca rezervă în repriza a doua.

În ultimul meci al rundei, Peru şi Ecuador şi-au împărţit punctele într-o remiză, 1-1, la Lima.

Michael Estrada a adus Ecuadorul în avantaj după două minute, dar Edison Flores a egalat în minutul 69 al reprizei secunde.

Rezultatul duce Ecuadorul cu un punct mai aproape de calificare.

Formaţia andină ocupă locul trei în grupa sud-americană şi este mare favorită pentru a-şi asigura un loc în Qatar în ultimele două meciuri din grupă, în martie.

Brazilia şi Argentina şi-au asigurat deja locurile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici