Cupa Mondială, câştigată pentru prima oară de o echipă europeană la un turneu în afara continentului

Pentru prima dată în istoria Cupei Mondiale de fotbal, o naţională europeană a câştigat trofeul într-o ediţie desfăşurată în afara Europei, după ce finala ediţiei 2010, desfăşurată în Africa de Sud, a fost câştigată de Spania.

36 afișări
Imaginea articolului Cupa Mondială, câştigată pentru prima oară de o echipă europeană la un turneu în afara continentului

Cupa Mondială, câştigată pentru prima oară de o echipă europeană la un turneu în afara continentului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spania a învins Olanda, scor 1-0, reuşind, pentru prima oară în istoria sa, să câştige trofeul.

Reprezentativele din Europa câştigaseră Cupa Mondială doar când organizatoare au fost tot ţări din Europa.

Astfel, Italia a câştigat trofeul când a organizat Cupa Mondială, în 1934, în Franţa-1938 şi Germania-2006. Naţionala Germaniei a cucerit trofeul în Elveţia-1954, în 1974, pe teren propriu şi în Italia - 1990. Anglia a terminat pe primul loc un turneu al Cupei Mondiale atunci când a organizat competiţia, în 1966, ca şi Franţa, în 1998.

Din cele 19 ediţii ale Cupei Mondiale, naţiuni din Europa au câştigat 10 ediţii, în timp ce celelalte nouă trofee au aparţinut echipelor din America de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici