Cupa Mondială de judo: Unsprezece sportivi români, eliminaţi în primele tururi

Şase fete şi cinci băieţi din delegaţia României au fost eliminaţi, sâmbătă, în primele lupte la Cupa Mondială de judo de la Budapesta (feminin), respectiv Oberwart (masculin).

311 afișări
Imaginea articolului Cupa Mondială de judo: Unsprezece sportivi români, eliminaţi în primele tururi

Cupa Mondială de judo: Unsprezece sportivi români, eliminaţi în primele tururi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

La categoria 48 de kilograme, Diana Kovacs a fost eliminată din prima luptă, de câştigătoarea ulterioară a grupei A, portugheza Ana Hormigo. La fel s-a întâmplat şi cu Andreea Chiţu, la categoria 52 de kilograme, eliminată de mongoleza Urantsetseg Munkhbat, dar şi coechipierele Ioana Matei, în lupta cu chinezoaica Hongmei He, Larisa Florian, tot cu o chinezoaică, Cancan He şi Andreea Cătună, învinsă de iberica Laura Gomez.

Nici Loredana Ohâi nu a fost mai norocoasă, fiind şi ea eliminată încă din prima dispută a categoriei 57 de kilograme, de reprezentanta SUA, Marti Malloy.

Ultima reprezentantă a României la Cupa Mondială de la Budapesta este Lorena Podelenczki, la categoria 70 de kilograme, care va intra în competiţie duminică.

La masculin, în cadrul competiţiei similare de la Oberwart (Austria), Amado Claudiu Lazea a fost primul eliminat, la categoria 60 de kilograme, în prima dispută, cu marocanul Yassine Moudatir. La 66 de kilograme, Szoke Laszlo a obţinut victoria în prima luptă, cu ecuadorianul Israel Verdugo, dar a cedat în turul secund, în faţa mongolezului Altansukh Dovdon. Şi Adrian Merge a trecut de primul adversar, la categoria 73 de kilograme, Sean Choi (Noua Zeelandă), cedând ulterior în faţa turcului Hasan Yilmaz. La aceeaşi categorie, Denis Mititelu l-a învins pe cehul Michal Vanicek, fiind învins apoi de turcul Sezer Huysuz, în timp ce Kolumban Şandor a fost depăşit de la prima confruntare, de tunisianul Hamza Barhoumi.

Duminică, la Oberwart, România va mai fi reprezentată de Marian Halas (cat. 81 kg), Valentin Radu (90 kg), Daniel Matei şi Daniel Brata (100 kg) şi Vlăduţ Simionescu (plus 100 kg).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici