Cupa Mondială feminină FIFA 2023 este „cea mai bună de până acum”

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a catalogat Cupa Mondială de fotbal feminin din 2023 drept "cea mai bună de până acum", în timpul unei vizite, joi, în capitala australiană Canberra.

105 afișări
Imaginea articolului Cupa Mondială feminină FIFA 2023 este „cea mai bună de până acum”

Cupa Mondială feminină FIFA 2023 este „cea mai bună de până acum”

Turneul este găzduit în Australia şi Noua Zeelandă, iar faza grupelor s-a încheiat joi cu un rezultat surpriză, eliminarea din competiţie a dublei campioane mondiale, Germania.

Administratorul elveţiano-italian a ţinut prima pagină a ziarelor atunci când a părăsit turneul după o săptămână în Insulele Pacificului, înainte de a se întoarce pentru a asista la victoria Australiei împotriva Canadei cu 4-0, luni.

Infantino părăsise turneul pentru a se întâlni cu asociaţiile membre ale Confederaţiei de fotbal din Oceania.

Infantino s-a întâlnit marţi cu premierul australian Anthony Albanese, împreună cu preşedintele Football Australia, Chris Nikou, şi cu directorul executiv James Johnson.

Discuţiile au avut loc pe tema "succesului fără precedent" al turneului, Football Australia afirmând că a vândut 1,8 milioane de bilete în toate oraşele gazdă şi a numit-o "cea mai de succes" Cupă Mondială feminină FIFA organizată vreodată.

Trofeul Cupei Mondiale de fotbal feminin a ajuns la Casa Parlamentului australian după întâlnire, iar Infantino a mulţumit Australiei pentru succesul turneului.

"Fotbalul este atât de important pentru societate, pentru incluziune, pentru comunitate, pentru creşterea economică, pentru sănătatea fizică, pentru sănătatea mentală şi pentru fericire", a spus Infantino, citat de insidethegames.

"Acest turneu este un eveniment extraordinar, iar voi sunteţi cu adevărat fantastici - o ţară mândră, o ţară cu o istorie bogată, o ţară care a pus în scenă cea mai bună Cupă Mondială Feminină FIFA din toate timpurile.

"Vă mulţumim că ne-aţi primit aici, pentru tot ceea ce faceţi pentru fotbal, pentru copiii voştri, pentru fetele voastre, pentru băieţii voştri, în această ţară frumoasă.

"Şi, vă mulţumim că aţi unit întreaga lume aici, în Australia şi în Noua Zeelandă".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici