CUPA MONDIALĂ: FIFA a deschis o anchetă în cazul Luis Suarez / Chiellini: Suarez m-a muşcat. Merita cartonaşul roşu

Luis Suarez, "copilul teribil" al Uruguayului, ar putea fi suspendat pe baza imaginilor TV, după ce, conform reluărilor, l-a muşcat pe fundaşul Italiei, Giorgio Chiellini, marţi, în ultima etapă a grupei D de la Cupa Mondială. FIFA a anunţat că a deschis o procedură disciplinară împotriva atacantului reprezentativei Uruguayului

1105 afișări
Imaginea articolului CUPA MONDIALĂ: FIFA a deschis o anchetă în cazul Luis Suarez / Chiellini: Suarez m-a muşcat. Merita cartonaşul roşu

CUPA MONDIALĂ: Luis Suarez ar putea fi suspendat de FIFA pe baza imaginilor TV / Chiellini: Suarez m-a muşcat. Merita cartonaşul roşu

 

Suarez şi/sau federaţia urguayană trebuie să depună documentele pentru a se apăra în acest caz până miercuri, la ora locală 17.00 la Brasilia (23.00 la Bucureşti). FIFA precizează în comunicat că instanţa disciplinară, independentă, este abilitată să sancţioneze infracţiuni care scapă arbitrului în cadrul unui meci.

Luis Suarez riscă o sancţiune dură din partea forului mondial, având în vedere că este recidivist. Suspendarea maximă prevăzută în regulamentul FIFA este de 24 de meciuri sau doi ani.

În minutul 80, Luis Suarez l-a muşcat de umăr pe Giorgio Chiellini, care apoi şi-a tras tricoul pentru a arăta semnul acestei muşcături. Acest gest, nesancţionat de arbitru, ar putea duce la o suspendare din partea Comisiei de Disciplină a FIFA în baza imaginilor TV.

Luis Suarez este recidivist. În 2010, când juca la Ajax Amsterdam, el a fost suspendat şapte meciuri în campionatul Olandei pentru că l-a muşcat pe jucătorul de la PSV Eindhoven, Otman Bakkal. El a fost poreclit atunci "Canibalul de la Ajax".

În Anglia, el a fost suspendat pentru că l-a muşcat pe Branislav Ivanovici (Chelsea).

Chiellini: Suarez m-a muşcat. Merita cartonaşul roşu

Fundaşul Italiei, Giorgio Chiellini, a asigurat că atacantul uruguayan Luis Suarez l-a muşcat şi merita să fie eliminat, marţi, la Natal, în etapa a treia a grupei D a Cupei Mondiale, informează AFP.

"M-a muşcat, este foarte clar, încă mai am urme. Arbitrul trebuia să-i dea cartonaşul roşu şi pentru că a simulat", a declarat Chiellini la postul Rai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici