Curaj, sudoare şi Mutu, argumentele Ajaccio pentru a se salva înainte de ultima etapă

Atacantul Adrian Mutu reprezintă, alături de curaj şi sudoare, argumentele echipei Ajaccio în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Franţa, în sezonul 2013/2014, campionat în care gruparea din Corsica îşi doreşte să îşi atingă obiectivul înainte de ultima etapă, notează publicaţia So Foot.

126 afișări
Imaginea articolului Curaj, sudoare şi Mutu, argumentele Ajaccio pentru a se salva înainte de ultima etapă

Curaj, sudoare şi Mutu, argumentele Ajaccio pentru a se salva înainte de ultima etapă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru cel de-al treilea sezon în primul eşalon, Ajaccio va viza, ca de obicei, menţinerea. Speranţa cea mai nebună: de a se salva liniştită, înainte de ultima etapă. Argumentele pentru a reuşi asta sunt bine cunoscute: curaj, sudoare şi Adrian Mutu. Şi o noutate pe bancă. Un anume Fabrizio Ravanelli", se arată în ediţia online a publicaţiei franceze.

Sofoot.com menţionează că pentru Ajaccio cea mai "frumoasă lovitură" a verii este faptul că l-a păstrat pe portarul Guillermo Ochoa, dar şi faptul că poate conta "pe un Mutu care de această dată nu va avea nevoie de trei luni pentru a reveni la condiţia fizică demnă de numele său".

Publicaţia prezintă şi un scenariu al sezonului 2013/2014 pentru Ajaccio, conform căruia, după meciuri în care echipa se va menţine în cursa pentru rămânerea în Ligue 1 datorită "unor lovituri cu capul ale lui Zubar, unei lovituri a lui Mutu din când în când şi a unor prestaţii eroice ale lui Ochoa", totul se va juca la partida cu Reims, ultima rivală directă, în etapa a XXXVII-a. "Echipa din Corsica este în dificultate. În timp ce Courtet se pregăteşte să înscrie, Ravanelli reuşeşte acţiunea anului. Se prăbuşeşte la margine. Toată lumea crede că i s-a făcut rău şi se opreşte. În acest timp, Zubar îi pasează Mutu, care a înţeles tactica italianului, ia mingea şi înscrie golul menţinerii. Scopul scuză mijloacele", conchide So Foot.

Echipa Ajaccio, la care din luna iunie este legitimat şi Ştefan Popescu, a încheiat sezonul trecut pe locul 17 în campionatul Franţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici