Cursa de şosea a Campionatelor Mondiale masculine a fost întreruptă de protestatari

Protestatarii au întrerupt duminică, timp de aproape o oră, cursa masculină pe şosea de la Campionatele Mondiale de ciclism din Scoţia, oprind plutonul după 80 de kilometri. Cursa a fost ulterior reluată.

238 afișări
Imaginea articolului Cursa de şosea a Campionatelor Mondiale masculine a fost întreruptă de protestatari

Cursa de şosea a Campionatelor Mondiale masculine a fost întreruptă de protestatari

Un grup de evadaţi format din nouă rideri, care avea un avans de şapte minute faţă de plutonul principal, se apropia de căţărarea Crow Road, pe traseul Edinburgh-Glasgow, moment în care au fost opriţi de protestatari.

Grupul ecologist This Is Rigged a declarat pe Twitter că este responsabil pentru această manifestare. Poliţia scoţiană a declarat că echipa sa de îndepărtare a protestatarilor a arestat cinci persoane, relatează Reuters.

Organizatorii, Uniunea Ciclistă Internaţională, au confirmat faptul că cursa a fost oprită.

„Ca urmare a confirmării de către Poliţia scoţiană a unui protest în zona Carron Valley, care a întrerupt temporar cursa masculină pe şosea, lucrăm îndeaproape cu toate autorităţile relevante pentru a reduce la minimum perturbarea cursei şi, de asemenea, pentru a asigura siguranţa cicliştilor, care este preocuparea noastră principală”, a transmis organismul mondial de conducere a ciclismului într-un comunicat.

Imaginile TV au arătat cum preşedintele UCI, David Lappartient, discuta cu o parte din ciclişti, în timp ce alţii au profitat de ocazie pentru a sta în maşinile echipelor sau pentru a lua mâncare şi băutură.

Cursa spre Glasgow a fost reluată la ora locală 12.16, iar grupul de evadaţi a pornit primul pentru a-şi păstra avantajul de timp.

Mai multe evenimente sportive din Marea Britanie din acest an au fost vizate de protestatarii Just Stop Oil, inclusiv campionatele de tenis de la Wimbledon şi competiţia de cricket Ashes de la Lord's.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici