Dallas Mavericks, campioana NBA, la Casa Albă

Preşedintele SUA Barack Obama s-a declarat fascinat şi l-a lăudat public pe jucătorul german al campioanei NBA, Dirk Nowitzki, cu ocazia vizitei clubului Dallas Mavericks, la Casa Albă.

158 afișări
Imaginea articolului Dallas Mavericks, campioana NBA, la Casa Albă

Dallas Mavericks, campioana NBA, la Casa Albă (Imgine: Mediafax Foto/AFP)

Campionii NBA de la Dallas Mavericks au fost invitaţii preşedintelui SUA, Barack Obama, luni, la Casa Albă. Obama s-a întreţinut cu jucătorii, conducerea şi patronatul clubului, dar atenţia şi discursul său l-au avut în prim-plan pe germanul Dirk Nowitzki. "Dirk s-a alăturat echipei Mavericks în urmă cu 13 ani, ca un copil slab din Germania, cu o frizură ridicolă, după cum o descria chiar el", a spus Obama, stârnind râsete.

"Anul trecut a devenit al doilea jucător european din toate timpurile numit MVP al finalei. Şi nu a fost deloc uşor. A jucat un o accidentare la deget în meciul doi, iar în meciul patru a avut febră de 38.4 grade Celsius. Dar de fiecare dată, jocul său a contat. Şi, cred că este corect să spunem că foarte rar am văzut un play-off mai bun decât cel reuşit de Nowitzki anul trecut. A fost remarcabil", a mai spus preşedintele SUA în discursul său.

La finalul ceremoniei, Dirk Nowitzki i-a dăruit preşedintelului SUA un tricou original de joc de la Mavericks, cu numele Obama inscripţionat şi numărul 23. Barack Obama este însă un mare fan al echipei Chicago Bulls şi al lui Michael Jordan, cel care a jucat cu numărul 23.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici