Dan Alexa: Am ales să joc la Rapid pentru atmosfera de acolo şi pentru Răzvan Lucescu

Fostul căpitan al echipei FC Timişoara, Dan Alexa, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a ales să se transfere la Rapid pentru suporterii acestei echipe şi pentru faptul că va fi antrenat de fostul selecţioner Răzvan Lucescu.

187 afișări
Imaginea articolului Dan Alexa: Am ales să joc la Rapid pentru atmosfera de acolo şi pentru Răzvan Lucescu

Dan Alexa: Am ales să joc la Rapid pentru atmosfera de acolo şi pentru Răzvan Lucescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am ales Rapidul datorită atmosferei de acolo, a tot ceea ce se întâmplă acolo, datorită faptului că antrenor va fi Răzvan Lucescu, pentru că îmi doresc să mai joc la un nivel maxim. Cred că dacă aş fi rămas la Poli exista riscul să mă plafonez. Sunt bucuros că am ales Rapidul, e înfrăţită cu Timişoara, şi pentru suporteri e bine că nu e altă echipă. Am avut nevoie de schimbare, ştiu că voi mai juca cel puţin doi ani ca jucător", a spus Alexa.

Mijlocaşul a mărturisit că a semnat contractul cu noua sa echipă după meciul pe care FC Timişoara l-a disputat în ultima etapă a Ligii I cu Dinamo. El spune că gruparea bănăţeană i-a făcut o ofertă importantă de a rămâne, dar care viza mai mult viitorul lui de antrenor.

"Am semnat contractul după meciul cu Dinamo, practic devenisem liber de contract. Am avut o ofertă de la domnul Iancu imediat după terminarea campionatului, o ofertă care viza foarte mult viitorul meu, se punea foarte mult accent pentru a mă pregăti pentru cariera de antrenor. Pentru mine această ofertă a fost ca o mare onoare pentru că domnul Iancu (n.r. - preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu) se gândea la mine ca la un eventual antrenor, însă am ales Rapidul, care m-a dorit într-adevăr foarte mult", a declarat Dan Alexa.

Proaspătul jucător rapidist a precizat că ştia de problemele cu licenţa ale FC Timişoara şi acestea au cântărit decisiv în decizia pe care a luat-o.

"Am vorbit cu domnul Iancu tot timpul, i-am spus intenţiile mele, mă înţelege, doresc foarte mult să realizez la Rapid ce nu am realizat în cinci ani la Timişoara, să câştig trofee. Atunci când am decis se ştia deja că sunt probleme cu licenţa, iar când ţi se termină un contract te gândeşti la viitor. Dacă am fi câştigat campionatul şi am fi intrat în Champions League cu siguranţă nu plecam, era o motivaţie extraordinară. Am avut oferte şi de afară, nu s-au concretizat", a mărturisit mijlocaşul.

Alexa s-a prezentat, marţi, la reunirea lotului formaţiei bănăţene, însă doar pentru a-şi lua adio de la colegi şi suporteri. "Regret tot, vestiarul, colegii, antrenorii, n-am cuvinte, de la portarii care deschid uşa la domnul Iancu, toţi îmi vor lipsi. Am pus foarte mult suflet la Timişoara. E greu, m-am implicat total, îmi place să cred că am fost căpitanul echipei în cea mai bună perioadă", a mai spus Dan Alexa, care a discutat marţi, la stadion, şi cu suporterii echipei pe care a părăsit-o.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici