Dan Petrescu: Chiar dacă vom îmvinge pe Dinamo, tot ei au prima şansă la titlu

Antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că şi în cazul în care formaţia sa va reuşi să câştige partida cu Dinamo, din etapa a XXXII-a a Ligii I, tot bucureştenii vor avea prima şansă la câştigarea campionatului.

19 afișări
Imaginea articolului Dan Petrescu: Chiar dacă vom îmvinge pe Dinamo, tot ei au prima şansă la titlu

Dan Petrescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Chiar dacă noi vom reuşi să învingem, Dinamo are tot prima şansă să câştige titlul. Noi avem un program foarte greu în ultimele două etape. Mi-aş fi dorit ca ei să aibă programul nostru şi atunci puteam să spun că avem mai multe şanse. Nu cred că era posibil să picăm mai rău decât suntem noi în ultimele trei etape. Să joci cu Timişoara şi cu Steaua după un meci cu Dinamo este foarte greu. În schimb, adversarele lui Dinamo vor fi FC Argeş care nu joacă pentru ceva anume, iar Braşovul, nu ştiu dacă la momentul respectiv va juca pentru Cupa UEFA sau nu. Pentru noi sunt meciuri foarte grele, dar şi aşa presiunea este mai mare la Dinamo, pentru că ei vor să ia campionatul. Noi ne-am calificat în Europa, ne-am atins obiectivul şi vrem să fim cât mai sus posibil. Putem să vedem din ce pastă suntem făcuţi în aceste trei meciuri. Vom avea şi arbitri străini şi cred că ne putem da seama dacă merităm unul dintre primele patru locuri", a spus Dan Petrescu.

Tehnicianul a precizat că este îngrijorat de faptul că echipa sa nu a reuşit să câştige nicio partidă jucată în acest retur împotriva unei echipe puternice din campionat: "Sunt îngrijorat că în acest retur nu am făcut niciun meci foarte bun împotriva echipelor mari. Trebuie să jucăm mult mai bine pentru a câştiga. Asta este cel mai important pentru mine, ca antrenor. În tur am mai bătut pe Dinamo, pe Rapid, la Vaslui, însă în acest retur am căştigat cu echipele de la retrogradare sau de la mijlocul clasamentului, dar cu echipele de sus nu am câştigat niciun meci. Dacă nu vom câştiga nici de aici încolo niciun meci cu echipele mari se pare că locul al patrulea este al nostru", a afirmat antrenorul echipei Unirea Urziceni.

Petrescu este de părere că atacantul dinamovist Ionel Dănciulescu este cel mai periculos jucător al liderului Ligii I: "Dinamo joacă foarte bine în ultimul timp. Rednic este un antrenor care a câştigat campionate. Are experienţa necesară să abordeze un asemenea meci. Au nişte jucători valoroşi, iar Dănciulescu este cel mai bun şi cel mai constant din campionatul nostru. Va fi golgheterul all-time din România. Mai au jucători ca şi Moţi care face diferenţa în apărare, Marius Niculae, în atac, iar la mijloc este un jucător pe care şi eu mi l-am dorit, N'Doye. Se pare că el este cel mai în formă jucător de la Dinamo. Cel de care trebuie să ne temem cel mai mult este Dănciulescu. Poate să fie într-o formă mai slabă şi să nu alerge, dar el poate să bage mingea în poartă. Dacă reuşim să-l oprim pe Dănciulescu s-ar putea să avem o şansă".

Dan Petrescu a menţionat că Dinamo este avantajată de faptul că în fiecare an are ca obiectiv câştigarea campionatului. "Jucătorii mei nu sunt obişnuiţi cu astfel de meciuri cum sunt cei de la Dinamo în fiecare an. Ei trebuie să câştige trofeul an de an, dar noi nu am avut astfel de obiective. Dacă tot ne aflăm aici, e normal să încercăm să câştigăm meci de meci, dar din acest punct de vedere e clar că cei de la Dinamo sunt avantajaţi", a spus tehnicianul.

Antrenorul echipei ialomiţene s-a arătat dezamăgit de faptul că jucătorii săi s-au prezentat la primul antrenament al săptămânii prea relaxaţi şi euforici după ce au obţinut o victorie în deplasare, la Galaţi, scor 2-0. 

Tehnicianul a precizat că nu intenţionează să plece la o altă echipă, dorind să rămână şi în sezonul următor pe banca tehnică a Unirii Urziceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici