Dan Petrescu: Ne-am despărţit prieteni

Tehnicianul Dan Petrescu, demis din funcţia de antrenor al echipei Dinamo Moscova, a declarat, marţi, pentru site-ul oficial al clubului rus, că s-a despărţit în termeni amiabili de oficialii grupării.

223 afișări
Imaginea articolului Dan Petrescu: Ne-am despărţit prieteni

Dan Petrescu (Imagine: Vlad Chirea/Mediafax Foto)

"Mulţumesc tuturor celor de la Dinamo Moscova. Fanilor, pentru că mi-au fost mereu aproape, clubului, jucătorilor şi întregului staf, pentru profesionalism. Am fost fericit să lucrez la un club mare aşa cum e Dinamo Moscova. A fost o experienţă extraordinară. Dinamo Moscova a fost pe primul loc pentru mine, familia doar pe locul secund. Dar dacă a decis că nu a fost suficient, conducerea are dreptul de a lua măsurile corespunzătoare. Ne-am despărţit prieteni. Îi doresc mult noroc viitorului antrenor", a spus Petrescu, după antrenamentul de marţi.

Pe de altă parte, Dinamo Moscova a anunţat că odată cu Dan Petrescu va pleca şi staful său format din Emil Caras, Cristinel Pojar, Dumitru Stângaciu şi Petre Lăzărescu.

Gruparea Dinamo Moscova a anunţat, marţi, pe site-ul oficial, că înţelegerea cu antrenorul Dan Petrescu a fost încheiată prin acordul părţilor în urma unei şedinţe care a avut loc la baza de antrenament de la Novogorsk, informează site-ul oficial al grupării ruse.

Totodată, clubul moscovit a confirmat negocierile cu tehnicianul formaţiei Amkar Perm, Stanislav Cercesov, pentru a-l înlocui pe Petrescu.

Până la finalizarea negocierilor, echipa va fi pregătită de unul dintre secunzii lui Dan Petrescu, Nikolai Kovardaev.

Dan Petrescu, în vârstă de 46 de ani, se afla pe banca tehnică a formaţiei Dinamo Moscova din 18 august 2012.

După disputarea a 24 de etape, Dinamo Moscova ocupă locul patru în clasament, cu 43 de puncte, la opt puncte în urma liderului Lokomotiv Moscova. În ultima etapă, Dinamo Moscova a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 4-0, de echipa Anji Mahacikala, ultima clasată.

Antrenorul Dan Petrescu a mai pregătit în Rusia echipa Kuban Krasnodar, din 29 decembrie 2009, formaţie care evolua atunci în liga a II-a. El a reuşit promovarea echipei după primul sezon, apoi a fost foarte aproape de a termina cu formaţia Kuban pe un loc care să-i asigure participarea în Liga Europa.

Dinamo Moscova a fost cea de-a şasea echipă din cariera de antrenor a lui Dan Petrescu, după Sportul Studenţesc, Rapid, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni şi Kuban Krasnodar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici