Danemarca a câştigat a patra medalie de bronz la mondialul de handbal feminin

Danemarca a egalat Ungaria ca echipă cu cel mai mare număr de medalii de bronz din istorie la Campionatul Mondial feminin IHF, obţinând o victorie cu 28-27 (18-15) împotriva Suediei, în faţa propriilor suporteri, în arena Jyske Bank Boxen din Herning, cu toate locurile ocupate.

226 afișări
Imaginea articolului Danemarca a câştigat a patra medalie de bronz la mondialul de handbal feminin

Danemarca a câştigat a patra medalie de bronz la mondialul de handbal feminin

Suedia - Danemarca 27-28 (15-18)

După înfrângerea suferită în faţa Norvegiei în semifinala de vineri, Danemarca avea nevoie de un start în forţă împotriva Suediei, meci în care orice altceva în afară de o victorie ar fi fost considerată o dezamăgire.

Fără titularul Kathrine Heindahl, Danemarca a oferit ceea ce se aştepta de la ea, asigurându-şi un avantaj de 5-1 după şapte minute, după trei parade ale portarului Sandra Toft.

Suedia a început să revină în ofensivă, după un time-out, contând însă şi în defensivă, pentru a reduce diferenţa la un singur gol, 10-9, după 17 minute, punând o presiune tot mai mare asupra Danemarcei.

Portarii nu au mai evoluat eficient, atât Sandra Toft, cât şi Althea Reinhardt, fiind depăşite uşor, dar Danemarca a rămas în continuare în avantaj datorită eficienţei excelente în atac, care a făcut ca gazdele de la Herning să transforme 75% din aruncările lor în prima repriză, pentru a lua un avans de trei goluri, 18-15.

Suedia a replicat în partea secundă şi încet, dar sigur, Suedia a revenit în joc, extrema stângă Olivia Mellegard şi pivotul Linn Blohm marcând împreună 11 goluri până în minutul 48, când Suedia era condusă la un singur gol, 22-23.

Suediei a trecut chiar în avantaj, singura dată însă în acest meci, 24:23. Danemarca a revenit, Kristina Jorgensen, cea mai bună marcatoare a meciului, cu cinci goluri până în acel moment, reuşind două goluri pe lângă portarul suedez, Johanna Bundsen, pentru a crea un avantaj de două goluri pentru Danemarca, 27:25.

Jorgensen a marcat golul decisiv, ajutând Danemarca să se impună cu 28-27 şi să obţină a patra medalie de bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin.

Doar două echipe - Norvegia (12 medalii) şi Ungaria (nouă medalii) - au urcat de mai multe ori pe podium decât Danemarca, aceasta având în palmares o medalie de aur, două de argint şi patru de bronz, coorganizatoarea asigurându-şi şi un loc la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, graţie locului doi obţinut la EHF EURO 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici