Danemarca a umilit Franţa în prima semifinală a Campionatului Mondial de handbal masculin

Danemarca este prima finalistă a Campionatului Mondial de handbal masculin, după ce a surclasat Franţa la Hamburg cu scorul de 38-30. Adversara selecţionatei conduse de Nicolaj Jacobsen va fi decisă vineri seară, după partida Germania – Norvegia, care va începe la ora 21:30.

284 afișări
Imaginea articolului Danemarca a umilit Franţa în prima semifinală a Campionatului Mondial de handbal masculin

Danemarca a umilit Franţa în prima semifinală a Campionatului Mondial de handbal masculin

Franţa a dominat handbalul mondial în ultimii 25 de ani, reuşind să ajungă de 11 ori în ultimele 13 ediţii cel puţin în semifinalele competiţiei, iar în 10 ocazii a fost pe podium (şase titluri mondiale câştigate).

Poate pentru prima dată însă în această perioadă, cei supranumiţi „Experţii” au fost dominaţi de o manieră categorică. Danemarca a prins o zi fabuloasă şi nu i-a oferit nicio speranţă adversarei.

Franţa a fost trădată în primul rând tocmai de apărare, punctul forte care i-a adus nenumărate victorii mari. Mikkel Hansen a prins o formă sportivă de vis şi a făcut ce a vrut în faţa francezilor.

Danemarca a luat avans încă după primele minute, iar diferenţa a crescut treptat, pe măsură ce băieţii lui Didier Dinart au început să acumuleze erori şi în atac. Nordicii au marcat la fiecare atac, prima intervenţie în poarta Franţei fiind consemnată abia în minutul 28, după o paradă a lui Cyril Dumoulin. Diferenţa pe tabela de marcaj era deja de şase goluri, atinsă pentru prima dată în minutul 23 (scor 16-10). Patru goluri au fost realizate fără niciun efort, în poarta goală. La pauză, Danemarca a încheiat cu 21-15, fiind superioară la toate capitolele. Campionii en-titre au fost zero pe apărare, astfel că nu au reuşit să plece nici pe contraatac. Extremele Guigou şi Porte au fost, la rândul lor, inexistente.

În partea secundă, Didier Dinart a apelat la jucătorii cu mare experienţă în tentativa de a reveni, la Nikola Karabatic şi Luc Abalo, dar jocul Franţei nu s-a îmbunătăţit deloc. Din contră, situaţia a devenit şi mai dificilă. Karabatic a fost eliminat după un minut de joc, iar ceva mai târziu Abalo a scăpat mingea din mână pe un atac dus în faza a doua.

În minutul 37, Mikkel Hansen a atins deja cota 10 goluri (26-18), iar după alte şapte minute diferenţa în meci a devenit una incredibilă, tot de 10 goluri, scor 30-20. Pe final, nordicii au mai ridicat piciorul de pe acceleraţie, iar Franţa a redus din handicap. După 60 de minute, nordicii s-au impus cu 38-30, iar Mikkel Hansen a terminat cu 12 goluri.

Calificarea Danemarcei este una istorică, pune capăt unei dominaţii a Franţei, dar jocul a fost fără istoric, din punct de vedere al modului cum au decurs lucrurile pe parcurs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici