Dansatoare rănită grav la repetiţia pentru ceremonia de deschidere a JO

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Beijing, au recunoscut, miercuri, că una din cele mai celebre dansatoare chineze a fost victima unui accident grav în timpul unei repetiţii pentru ceremonia de deschidere a competiţiei.

35 afișări
Imaginea articolului Dansatoare rănită grav la repetiţia pentru ceremonia de deschidere a JO

Dansatoare rănită grav la repetiţia pentru ceremonia de deschidere a JO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liu Yan, în vârstă de 26 de ani, vedetă a dansului tradiţional chinez, a căzut de la trei metri înălţime, de pe o platformă în mişcare, în data de 27 iulie. Ea a rămas paralizată, după ce una dintre vertebrele dorsale i-a fost zdrobită.

O sursă implicată în spectacolul de deschidere a afirmat că tânăra este paralizată şi nu mai simte nimic de la piept până la picioare. Această informaţie nu a fost confirmată oficial, conducerea spitalului în care a fost internată dansatoarea refuzând să comenteze.

Presa chineză nu a scris nimic timp de mai multe zile despre acest incident, deşi informaţia era cunoscută de jurnalişti, deoarece victima este soţia unui realizator foarte cunoscut de la televiziunea naţională.

Vicepreşedintele Comitetului de Organizare a JO, Liu Yan, a calificat cazul dansatoarei drept foarte grav, dar nu a confirmat că aceasta ar fi paralizată.

"Este o chestiune personală. Ştiu că femeia a fost rănită grav, dar nu ştiu dacă este paralizată", a spus Wang Wei, care a precizat că dansatoarea este spitalizată în continuare.

Site-ul agenţiei China Nouă a prezentat, marţi, pentru prima dată, detalii legate de accident şi o fotografie cu tânăra pe patul de spital. Potrivit agenţiei chineze, Liu are zdrobită a 12-a vertebră a coloanei şi nu mai simte nimic. În articol nu se scrie, însă, de paralizie.

Organizatorii JO au dat publicităţii, înainte de deschiderea competiţiei, un comunicat în care au anunţat că la repetiţii au fost rănite şase persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici