David Douillet, cel mai bun judoka al tuturor timpurilor

Francezul David Douillet, dublu campion olimpic în 1996 şi 2000 şi cvadruplu campion mondial, a fost ales, duminică, la Paris, cel mai bun judoka al tuturor timpurilor, în cadrul unei gale prilejuite de cea de-a 60-a aniversare a Federaţiei Internaţionale de Judo.

857 afișări
Imaginea articolului David Douillet, cel mai bun judoka al tuturor timpurilor

David Douillet, cel mai bun judoka al tuturor timpurilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Japoneza Ryoko Tani, campioană olimpică în 2000 şi 2004 şi septuplă campioană mondială a fost aleasă cea mai bună judoka.

Uzbecul Rişod Sobirov, campion mondial en titre la categoria -60 kg şi japoneza Yoshie Ueno, campioană olimpică la -70 kg şi dublă deţinătoare a titlului mondial la 63 kg au fost desemnaţi cei mai buni judoka în activitate.

Olandezul Anton Geesink, primul sportiv din afara Japoniei devenit campion mondial la judo, în 1961, iar apoi campion olimpic în 1964, a fost ales legenda acestui sport, la aproape un an de la decesul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici