De Boer: Rezultatul din meciul Dinamo Zagreb - Olympique Lyon e frapant

Antrenorul echipei Ajax Amsterdam, Frank de Boer, a calificat, joi, drept "frapantă" victoria obţinută de Olympique Lyon, cu scorul de 7-1, în faţa echipei croate Dinamo Zagreb, miercuri seară, în Grupa D a Ligii Campionilor, care a condus la eliminarea olandezilor din competiţie.

276 afișări
Imaginea articolului De Boer: Rezultatul din meciul Dinamo Zagreb - Olympique Lyon e frapant

De Boer: Rezultatul din meciul Dinamo Zagreb - Olympique Lyon e frapant (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Victoria francezilor, corelată cu înfrângerea echipei Ajax în meciul cu Real Madrid, scor 0-3, a permis echipei Olympique Lyon să acceadă în optimile Ligii Campionilor în detrimentul celor de la Ajax, datorită unui golaveraj mai bun.

"Nu vreau să vorbesc prea mult despre rezultatul Lyonului. Pot doar să spun că este frapant. Însă, dacă au existat lucruri ciudate, trebuie să le dovedim. Din acest motiv, prefer să nu mă gândesc şi să mă concentrez la viitorul nostru meci. Ştiu că cei de la Zagreb au evoluat în 10 timp de o oră şi am înţeles că totul a devenit foarte uşor pentru Lyon, că balonul le revenea repede. Însă, chiar şi în zece poţi să pui probleme unui adversar", a declarat De Boer, citat de agenţia olandeză ANP.

Tehnicianul a admis că este şi vina echipei sale pentru ratarea calificării: "Trebuie însă să analizăm şi situaţia noastră. Am oferit primele două goluri echipei Real. Apoi, arbitrul ne-a refuzat două goluri valabile. Este păcat".

Şi mijlocaşul echipei Ajax, Christian Eriksen, s-a arătat şocat de rezultatul de la Zagreb. "Nimeni nu se aştepta ca Lyon să câştige cu 7-1. De altfel, când mi s-a spus scorul, am crezut că este vorba despre o glumă", a afirmat jucătorul.

Formaţia franceză Olympique Lyon s-a calificat la golaveraj în optimile Ligii Campionilor, după ce a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 7-1, echipa Dinamo Zagreb, în ultima etapă a grupei D a Ligii Campionilor, în timp ce Ajax Amsterdam, care a pierdut cu 0-3 meciul cu Real Madrid, merge în 16-imile Ligii Europa. Pentru Lyon au marcat B. Gomis '45, '48, '52, '70, Gonalons '47, Lisandro '64 şi Briand '75, iar pentru Dinamo Zagreb a înscris Kovacic '40. Dinamo Zagreb a jucat în inferioritate numerică din minutul 28, după eliminarea lui Leko.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici