De ce nu a jucat Messi împotriva Boliviei? Explicaţiile selecţionerului Lionel Scaloni

Selecţionerul Argentinei, Lionel Scaloni, a declarat că Lionel Messi "nu era apt" pentru a juca împotriva Boliviei. Starul lui Inter Miami "nici măcar nu a încercat" să se antreneze din cauza unei accidentări în meciul cu Ecuador.

1878 afișări
Imaginea articolului De ce nu a jucat Messi împotriva Boliviei? Explicaţiile selecţionerului Lionel Scaloni

De ce nu a jucat Messi împotriva Boliviei? Explicaţiile selecţionerului Lionel Scaloni

Argentinianul a fost înlocuit la finalul meciului câştigat de ţara sa cu 1-0 în faţa Ecuadorului, joia trecută, meci în care a marcat golul victoriei din lovitură liberă.

Îngrijorările au apărut atunci când managerul Scaloni a declarat că jucătorul de 36 de ani a simţit "ceva" şi a cerut să fie înlocuit în ultimele minute ale meciului.

Înainte de meciul de luni cu Bolivia, Scaloni a declarat că starul lui Inter Miami va călători cu echipa argentiniană, dar în cele din urmă a fost lăsat în afara lotului final.

Argentina nu a avut nevoie de căpitanul său, impunându-se cu 3-0, graţie golurilor marcate de Enzo Fernandez, Nicolas Tagliafico şi Nicolas Gonzalez în La Paz, însă accidentarea lui Messi rămâne un motiv de îngrijorare.

După meci, care s-a disputat la peste 3.000 de metri deasupra nivelului mării, Scaloni a declarat reporterilor: "El [Messi] nu era pregătit să joace. Ieri a încercat să se recupereze şi nu s-a simţit confortabil, iar noi nu ne-am asumat riscul".

Selecţionerul argentinian a adăugat: "Nu era în formă. Ieri, la antrenament, am vrut ca el să încerce, dar nici măcar nu a încercat".

Inter Miami revine în MLS, sâmbătă, împotriva lui Atlanta United, iar dacă Messi nu este apt, şansele lor de a ajunge în play-off vor fi şi mai mici. Miami speră totuşi că va fi apt pentru a înfrunta Houston Dynamo în finala U.S. Open Cup pe 27 septembrie. De asemenea, el ar putea apărea înainte de această dată în campionat, când Miami se va confrunta cu Toronto (21 septembrie) şi Orlando City (25 septembrie).

Argentina, care a câştigat primele două meciuri din preliminariile pentru Cupa Mondială 2026, urmează să joace împotriva Paraguayului şi Peru pe 13, respectiv 18 octombrie. Se aşteaptă ca Messi să joace un rol în ambele meciuri dacă revine rapid la forma fizică optimă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici