De ce nu-i aparţine lui Ronaldo primul gol din partida Portugalia-Uruguay

FIFA a dezvăluit marţi motivul pentru care primul gol al Portugaliei împotriva Uruguayului nu i-a fost acordat lui Cristiano Ronaldo. Iniţial starul portughez fusese creditat cu reuşita lui Fernandes.

246 afișări
Imaginea articolului De ce nu-i aparţine lui Ronaldo primul gol din partida Portugalia-Uruguay

De ce nu-i aparţine lui Ronaldo primul gol din partida Portugalia-Uruguay

Atacantul în vârstă de 37 de ani a crezut în minutul 54 al meciului cu Uruguay că este autorul celui de al doilea său gol de la Cupa Mondială 2022. Mingea centrată de Fernandes a trecut razant deasupra capului lui Ronaldo şi s-a oprit în poarta adversă.

FIFA - cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie a furnizorilor de mingi - a explicat de ce Ronaldo nu a creditat reuşita trecută în contul lui Fernandes..

O declaraţie a FIFA furnizată pentru ESPN menţionează:

"În meciul dintre Portugalia şi Uruguay, folosind tehnologia Connected Ball cu care este dotată mingea oficială Al Rihla, de la adidas, suntem în măsură să arătăm în mod definitiv că nu a existat niciun contact cu mingea din partea lui Cristiano Ronaldo la primul gol al meciului. Nu a putut fi măsurată nicio forţă externă asupra mingii, după cum arată lipsa „bătăilor inimii" în măsurătorile noastre. Senzorul IMU de 500 Hz din interiorul mingii ne permite să fim foarte exacţi în analiza noastră."

Cea mai recentă minge de la Cupa Mondială a FIFA permite ca datele în timp real să fie transmise oficialilor de meci, ajutând la deciziile de offside şi la anunţarea golurilor.

Fernandes a clarificat însă dezbaterea cu privire la cine ar fi trebuit să primească golul de departajare împotriva Uruguayului.

După ce a marcat un penalty în finalul partidei care a dus la victoria cu 2-0, mijlocaşul lui Manchester United a declarat: „Am sărbătorit ca şi cum ar fi fost golul lui Cristiano. Mi s-a părut că el a atins mingea. Scopul meu a fost să centrez pentru el. Suntem mulţumiţi de victorie, indiferent cine a marcat. Cel mai important lucru este că ne-am atins obiectivul, care este să fim în turul următor".

Portugalia şi-a asigurat locul în optimi cu victorii în faţa Ghanei şi Uruguayului, ceea ce înseamnă că se poate relaxa şi îşi poate odihni titularii în ultima confruntare din faza grupelor, vineri, împotriva Coreei de Sud.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fifa,
ronaldo,
fernandes

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici