De la munţi plini de zăpadă la trambuline între coşuri de fum şi clădiri. O locaţie de la Jocurile Olimpice a stârnit reacţii negative în mediul online

Sportivii ce participă la Jocurile Olimpice de Iarnă sunt obişnuiţi să concureze în peisajele pitoreşti oferite de munţii acoperiţi de zăpadă, dar locaţia Big Air Shougang din Beijing pare a fi la polul opus. Locaţia pe care au loc o parte din competiţii este situată într-un decor cenuşiu împânzit de clădiri.

2380 afișări
Imaginea articolului De la munţi plini de zăpadă la trambuline între coşuri de fum şi clădiri. O locaţie de la Jocurile Olimpice a stârnit reacţii negative în mediul online

De la munţi plini de zăpadă la trabulini între coşuri de fum şi clădirile. O locaţie de la Jocurile Olimpice a stârnit reacţii neagtive în mediul online

În spatele rampei de 60 de metri înălţime de unde sportivii pleacă se află coşuri de fum şi clădirile unde funcţiona o oţelărie. Uzina, fondată în 1919, şi-a încetat activitatea în urmă cu mai bine de 15 ani, ca parte a eforturilor de a curăţa aerul din capitală înainte de Jocurile Olimpice de vară din 2008. Astfel, a rămas o întindere mare de teren în centrul oraşului, gata să fie reabilitată, spune compania de inginerie şi proiectare ARUP, care a transformat locul într-un centru destinat turismului.

Totuşi, îmbinarea dintre peisajul industrial şi sporturile de iarnă nu a fost pe placul tuturor. Pe reţele sociale locaţia a fost intens dezbătută şi aprimit în mare parte reacţii negative.

Utilizatorii au numit locaţia una "distopică" şi o insultă la adresa spiritului sporturilor de iarnă. Au existat însă şi utilizatori care au apreciat locaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici