Decizie: Karim Benzema a fost condamnat în „dosarul sextape”. Un an de închisoare cu suspendare

Atacantul naţionalei Franţei şi al clubului Real Madrid, Karim Benzema, a fost găsit vinovat că a conspirat în şantajarea unui coechipier cu o înregistrare cu conţinut sexual compromiţător.

1412 afișări
Imaginea articolului Decizie: Karim Benzema a fost condamnat în „dosarul sextape”. Un an de închisoare cu suspendare

Decizie: Karim Benzema a fost condamnat în „dosarul Valbuena”. Un an de închisoare cu suspendare

Instanţa l-a condamnat pe Benzema la un an de închisoare cu suspendare şi i-a ordonat să plătească o amendă de 75.000 de euro. Benzema, 33 de ani, a fost una dintre cele cinci persoane trimise în judecată pentru încercarea de a-l extorca pe jucătorul Mathieu Valbuena.

Scandalul a uimit comunitatea fotbalului din Franţa şi ambii jucători şi-au pierdut locurile de la echipa naţională. Cazul datează din iunie 2015, când cei doi fotbalişti se aflau într-un cantonament ale echipei naţionale.

În cantonamet, Benzema a făcut presiuni pe Valbuena să plătescă suma cerută de persoanele care îl şantajau. Benzema era în legătura strânsă cu persoanele respective şi a acţionat ca intermediar, au spus procurorii.

Benzema a negat întotdeauna acuzaţiile şi a insistat că a încercat să îl ajute pe Valbuena să scape de videoclipul compromiţător.

Benzema a revenit între timp la echipa naţională şi este aşteptat să joace în meciul din acestă seară dintre Real Madrid şi FC Sheriff Tiraspol din Liga Campionilor.

Benzema nu a fost prezent în instanţa de la Versailles pentru verdict, nici Valbuena, care joacă la clubul grec Olympiakos.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici