Dezastru în Gruia. CFR Cluj eliminată de Pyunik Erevan în primul tur preliminar al Ligii Campionilor

Campioana României, CFR Cluj, a fost învinsă miercuri seara la lovituri de departajare, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor de armenii de la Pyunik Erevan, fiind astfel eliminată din cursa pentru Liga Campionilor.

3936 afișări
Imaginea articolului Dezastru în Gruia. CFR Cluj  eliminată de Pyunik Erevan în primul tur preliminar al Ligii Campionilor

Dezastru în Gruia. CFR Cluj eliminată de Pyunik Erevan în primul tur preliminar al Ligii Campionilor

După ce în manşa tur scorul a fost 0-0, primele 90 de minute de la Cluj Napoca s-au încheiat 1-1. Ardelenii au avut soarta calificării în propriile mâini, după ce au marcat devreme în prima repriză de prelungiri şi în condiţiile în care Bălgrădean a apărat un penalty, în debutul celei de a doua.

Un gol marcat în minutul 119 de armeni, după o serie de erori ale lui Bălgrădean, au dus scorul la 2-2 şi meciul la lovituri de departajare, tranşate de Pyunik cu 4-3.

Petrila, cu un şut în transversală, şi Camora, ghicit de veteranul portar Yurchenko, au fost cei care ratat de la punctul cu var, în timp ce armenii au punctat de 4 ori, asigurându-şi calificarea în turul doi preliminar al Ligii Campionilor.

CFR Cluj mai are o şansă să joace în cupele europene, urmând să evolueze în turul doi preliminar al Conference League.

Clujenii au început ofensiv, cu un şut al lui Păun, din afara careului, în minutul 2, respins în corner de portarul advers.

În minutul 6, Boateng a deschis scorul cu o lovitură de cap din marginea careului mic, după centrarea lui Deac (1-0, min. 6)

Peste 10 minute, Păun a trimis un şut în diagonală, respins de Yurchenko de sub bară.

După alte 10 minute, Manea trimite cu capul în bară, mingea revine la Păun, care marchează, însă golul e anulat pe motiv de offside.

Repriza secundă a fost deschisă de un şut bun al lui Deac, din lovitură liberă, respins greu de portarul armean.

Clujenii reduc intensitatea şi joacă la conservarea rezultatului, însă campionii armeni dau lovitura în minutul 89, egalând după centrarea lui Harutyunyan ajunsă la Zoran Gajic, care a marcat plasat, cu capul (1-1).

În minutele suplimentare, Petrila a fost aproape de a decide soarta meciului cu un şut ce a trecut razant peste poartă.

Acelaşi Petrila a adus pentru un timp liniştea în tribune şi pe banca de rezerve, când după o pasă filtrantă a lui Deac, a marcat cu un şut din prima, din careu, singur cu portarul, în minutul 95 (2-1).

La începutul celei de a doua reprize de prelungiri, în ciuda faptului că au avut mari probleme fizice, oaspeţii au obţinut o lovitură de la 11 metri.

Harutyunyan execută previzibil, Bălgrădean ghiceşte partea şi reuşeşte să reţină.

Bălgrădean devine apoi eroul negativ al clujenilor, după ce respinge eronat de două ori consecutiv, punându-i pe armeni în situaţia de a egala în minutul 119, în condiţiile în care Dan Petrescu avea în teren o echipă ultradefensivă, cu trei fundaşi centrali şi doi închizători (2-2).

S-a trecut la executarea loviturilor de departajare, unde oaspeţii au executat fără greşeală, în timp ce ardelenii au ratat prin Petrila şi Camora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici