Diego Maradona îl susţine pe Luis Suarez şi acuză FIFA că l-a "răstignit" pe atacant

Fostul internaţional argentinian, Diego Armando Maradona, a apărut într-o emisiune difuzată din Rio de Janeiro, purtând un tricou pe care scria "Luisito, suntem alături de tine", susţinându-l astfel pe atacantul uruguayan Luis Suarez, care a fost suspendat pentru nouă meciuri de FIFA.

189 afișări
Imaginea articolului Diego Maradona îl susţine pe Luis Suarez şi acuză FIFA că l-a "răstignit" pe atacant

Diego Maradona îl susţine pe Luis Suarez şi acuză FIFA că l-a "răstignit" pe atacant (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"De ce? Pe cine a omorât? Acesta este fotbalul. De ce nu l-au trimis la Guantanamo?", a spus Maradona, la postul venezuelan Telesur, citat de presa internaţională.

Potrivit jurnalistului uruguayan Martin Charquero, Maradona susţine că Suarez a fost "crucificat" de FIFA. "Este o sancţiune nemeritată, ceva care ţine de mafie", a continuat fostul fotbalist argentinian.

FIFA a anunţat, joi, pe site-ul oficial, că atacantul uruguayan Luis Suarez, care l-a muşcat de umăr pe fundaşul italian Giorgio Chiellini la un meci de la Cupa Mondială, a fost suspendat nouă meciuri şi a primit o interdicţie de patru luni pentru orice activitate legată de fotbal.

Suarez nu va avea acces în stadioane în perioada suspendării şi va trebui să achite o amendă de 100.000 de franci elveţieni.

Astfel, fotbalistul nu va mai putea evolua la această ediţie a Cupei Mondiale, chiar dacă echipa Uruguayului va ajunge în finală.

"Un astfel de comportament nu poate fi tolerat pe un teren de fotbal şi mai ales în timpul unei Cupei Mondiale, când privirile milioanelor de persoane sunt îndreptate spre vedetele din teren", a declarat Claudio Sulser, preşedintele comisiei de disciplină, independentă, a FIFA, într-un comunicat.

Uruguay poate face apel la decizia FIFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici